0

Lakáshitel költségei

Minden lakáshitelnek vannak költségei, valamelyiknek nagyobb, valamelyiknek kisebb. De ingyen lakáshitelt nyilván nem ad egyetlen bank sem. A lakáshitelek költségei általában kimerülnek a kamatokban, és a THM-ben (teljes hiteldíj mutató). A lakáshitelek kamatai igen különbözőek lehetnek, sok mindentől függ, hogy az adott hitel kamata milyen értékű lesz.

Első körben a lakáshitel bank által megadott kamattal kell számolnunk, erre jön rá még többféle kamat. Az, hogy a bank mekkora kamatot tesz a hitelre, az már tőlünk függ. Minél jobb a jövedelmünk, minél nagyobb értékű a jelzálognak szánt ingatlanunk, annál kevesebb lesz a kamat, hiszen a banknak annál kisebb kockázatot kell vállalnia miattunk. Ha a jövedelmünk alacsonyabb, akkor a kamat is magasabb lesz. A lakáshitel másik költsége a THM, mely tartalmazza a lakáshitel felvételével kapcsolatos összes költséget.

Lakáshitelt akár kedvező kamatokkal is igényelhetünk

Lakáshitelt akár kedvező kamatokkal is igényelhetünk

Ilyen a lakáshitel felviteli díj, igénylési költség, utalások költségei, az ingatlan értékbecslői díja, folyósítási díj,hitelbírálati díj, stb. Sok bankban van olyan akció, hogy elengedik ezen díjak nagy részét, de cserében a lakáshitel kamata viszont magasabb, így hosszútávon ez nem éri meg. Azonban ha kifogunk egy jó konstrukciót, és a bank akciós lakáshitelt ajánl, akkor érdemes belemenni.

Itt ugyanis általában arról van szó, hogy ugyan a lakáshitel felvételének költségeik nekünk kel állnunk, de a bank enged a lakáshitel kamatán, ha odakérjük a munkabérünket az új bankszámlára, leszerződünk legalább havi két csoportos beszedési megbízásra, és a jelzálognak szánt ingatlanunk is viszonylag magas értéket képvisel, akkor tud a bank engedni a lakáshitel kamatokon, így a törlesztő részlet is alacsonyabb lesz.

 

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752