0

Lakáshitel kondíciók

Ahány bank, pénzintézet vagy hitelintézet annyi lakáshitel kondícióval találhatjuk magunkat szembe. Minden bank verseng az ügyfelekért, és igyekeznek minél több ügyfelet akvirálni, illetve elvenni egymástól, ezért általában az alapján változtatják a lakáshiteleik kondícióit, hogy a másik banktól el tudják venni az ügyfeleket, vagy a potenciális lakáshitel igénylőket. Ezek a lakáshitel kondíciók a legváltozatosabbak tudnak lenni, minél hangzatosabb egy-egy ajánlat, annál több ügyfél tekinti meg azt.

A lakáshitel felvételéhez elengedhetetlen a jövedelem, méghozzá a lehetőleg a minél magasabb jövedelem, ezért van olyan bank aki a magas keresetűeknek ajánl jobbat, van aki pedig az alacsonyabb keresetű, esetenként minimálbért keresőknek kedvez a lakáshitel kondíciónak alakításával. Természetesen minél magasabb valakinek a jövedelme annál magasabb lehet a lakáshitel összege amire pályázhat, míg akinek alacsonyabb, annak kevesebb összeg jut.

Lakáshitel szerződés aláírása előtt a kondíciókkal is tisztában kell lenni

Lakáshitel szerződés aláírása előtt a kondíciókkal is tisztában kell lenni

A lakáshitel kondíciók kidolgozásánál arra is gondoltak a bankok, hogy az ingatlan fedezet mekkora súllyal bír. Hiszen, ha az igénylőnek viszonylag magas jövedelme van, de az ingatlan fedezete alacsonyabb, akkor nagyjából ugyan abban a helyzetben van mint az, aki alacsonyabb jövedelemmel rendelkezik és magasabb értékű a jelzálognak szánt lakása vagy háza. Ezen arányok csúsztatásával tudja a bank a kondíciókat az igénylő helyzetéhez igazítani.

A lakáshitelek kondícióit úgy tudjuk a legegyszerűbben leellenőrizni, ha minden bank honlapjába felmegyünk és elolvassuk őket az ÁSZF-el (Általános Szerződési feltételek) együtt. Ha pedig úgy döntünk, hogy telefonon is segítséget kérünk, vagy személyesen fáradunk be a bankokhoz, akkor érdemes a kondíciók minden egyes részletére rákérdezni, főleg azokra, melyek minket különösen érintenek, legyen az a jelzálogra vagy a jövedelemre vonatkozó információ.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752