0

Lakáshitel könnyítés

Lakáshitel könnyítés kérhető abban az indokolt esetben, ha igazolni tudjuk, hogy nem vagy csak nehezen tudjuk a lakáshitelt fizetni. Több oka lehet ennek a problémának, elképzelhető, hogy egy ügyfél elveszti az állását, vagy lefokozzák, vagy hirtelen beteg lesz, netalán elhalálozik, de az is előfordulhat sajnos, hogy a hitelügylet egy másik szereplőjével történik hasonló.

Ha hirtelen ilyen, a fent felsorolt problémák közül valamelyik beüt, akkor ne halogassuk az időt, azonnal fáradjunk be a fiókba és közöljük, sőt ha lehet, igazoljuk is a történteket. Általában a pénzintézetek abszolút nyitottak az ilyen problémák kezelésére, ha az ügyfél időben szól a problémáról. Mindenképpen szóljunk időben, és értesítsük a hitelben szereplő összes személyt.

Tartós betegség esetén a bankot is értesíteni kell

Tartós betegség esetén a bankot is értesíteni kell

Ez azért is fontos, mert a lakáshitel könnyítéshez, ha szerződésmódosításra is sor kerül, akkor a lakáshitel összes szereplőjének meg kell jelennie a módosított szerződés aláírásának előre megbeszélt időpontjában. Ne felejtsük el ez esetben az összes személyes dokumentumunkat, vagy azoknak a másolatait magunkkal vinni. A lakáshitel könnyítésről szóló szerződésmódosítás vagy egyéb megállapodás hónapokra, vagy akár évekre is segítséget, könnyebbséget nyújthat.

Szerződés módosítására akkor van szükség, ha szeretnénk havonta alacsonyabb törlesztő részletet fizetni és ezzel a lakáshitel futamidejét kitolni, illetve, ha más szerződésbe rögzített adatot módosítani kívánunk. Lakáshitel könnyítés kérése esetén nem szükséges szerződést módosítani, elég lehet egy megállapodást kötni, ha csak annyit szeretnénk, hogy csak kamatot fizetünk vagy nem fizetünk egyáltalán havi törlesztő részletet.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752