0

Lakáshitel konstrukciók

Azok a lakáshitel konstrukciók, melyek jelenleg elérhetőek a pénzintézeteknél, nagyjából lefedik a mostani igényeket. A konstrukciók közül az a piaci kamatozású- (standard, vagy átlagos lakáshitel), a másik pedig a kamattámogatott lakáshitel. A standard lakáshitel esetében piaci kamatozású lakáshitel viszonylag könnyen elérhető és a pénzintézetek kisebb-nagyobb akciókkal igyekeznek új ügyfeleket akvirálni, új lakáshiteleket kihelyezni.

Ilyen akció lehet, a kedvezményes THM (teljes hiteldíj mutató), a hitelbírálati díj vagy az ingatlan érték becslés elengedése vagy csökkentése, illetve a 0%-os kezelési költség. Ezt a hitelt akár egy már meglévő hitel kiváltására is használhatjuk, de vehetünk már meglévő vagy új építésű lakást, építkezhetünk vagy bővíthetünk, felújíthatunk belőle.

Kedvezmények kamattámogatással

Kedvezmények kamattámogatással

A konstrukcók közül a másik a kamattámogatott lakáshitel melynek esetében a gyermekek számától függően, illetve lakáshitel futamideje alapján változó mértékű kamattámogatás érhető el, mely akár 30-70% is lehet. Fontos tudni, hogy ez a lakáshitel egy már meglévő másik hitel kiváltására nem használható fel, kizárólag új vagy már megépült lakás vásárlására használhatjuk fel, illetve bővíthetünk, korszerűsíthetünk már meglévő ingatlant, de építkezhetünk is.

Kizárólag forintalapú hitelt vehetünk kamattámogatott lakáshitel programban való részvétettel fel és további feltétel még, hogy a hitelfelvevő szerepel az adóhatóság által nyilvántartott köztartozás-mentes adatbázisban és legalább 180 napja rendelkezik társadalombiztosítási jogviszonnyal. Ha új lakást vásárolnánk vagy építenénk, akkor maximum 10 millió forintot-, ha használt lakást vásárolnánk vagy újítanánk fel, akkor maximum 6 millió forintot vehetünk fel ebben a konstrukcióban.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752