0

Lakáshitel közvetítés – érdemes így?

Lakáshitelt felvenni közvetítőn keresztül is lehet, bár tény, hogy ez a típus inkább kisebb, településeken, falvakban, községekben működik, ahol az adott banknak nincsen fiókja vagy kirendeltsége. Ilyenkor egyszerűbb és praktikusabb is ha közvetítő rendezi a szerződéskötést, mintegy kapocsként működik a pénzintézet és az új vagy leendő ügyfél között.

Lakáshiteles közvetítők mivel a bankoknak dolgoznak, onnan is kapják a fizetésüket, tehát alapértelmezésben nekünk nem kell kifizetnünk azt, hogy ő kijár hozzánk szerződést kötni vagy éppen módosítani azt. Közvetítőn keresztül, ha minimálisan is, de az ügyintézés nyilván lassabb, mert neki is el kell jönnie a lakóhelyéről, onnan be a bankba, és onnét ki az ügyfélhez, ezért nagyobb türelemmel kell lennünk; egy lakáshitel szerződés megkötése így kb. max. egy héttel hosszabbodik meg.

Ha kell, a faluba is kimegy a közvetítő

Ha kell, a faluba is kimegy a közvetítő

Ezek a közvetítők nem feltétlen csak kifejezetten egy adott bankból jönnek nekünk vidékre segíteni, hanem mi magunk is bárhol felkereshetjük őket, akár egy nagyvárosban is. Rájuk bízhatjuk, hogy bizonyos összegért találják meg nekünk azt a pénzintézetet, ahol a nekünk legmegfelelőbb konstrukcióban találnak lakáshitelt.

Természetesen a lakáshitel szerződés aláírása, a közokirat aláírása, a hitelcélok, és a hitelben szereplők köre nem változik, egyszerűen mi csak megbízunk egy harmadik személyt azzal, hogy intézze az ügyleteinket, viszont aláírni, dönteni nem tud helyettünk, ezeket az adósnak, adóstársnak, zálogkötelezettnek, és a kezesnek kell egymással megbeszélnie.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752