0

Lakáshitel külföldi jövedelemmel – lehetséges?

Lakáshitel külföldi jövedelemmel akkor lehetséges, ha a lakáshitel igénylő be tud mutatni érvényes munkavállalói engedélyt, melyet a külföldi munkahelye állít ki, és ha be tud mutatni tartózkodási engedélyt az adott országra. Természetesen ezen kívül szükség van még az érvényes munkaszerződésre is, melyben a hitelhez kulcsfontosságú adatok vannak feltűntetve.

Ezek az adatok a munkavégzés pontos kezdete, a munkavégzés helye, a havi nettó jövedelme pótlékokkal együtt, és a munkaszerződés típusa. Az igényléshez ki kell még kérni a helyi adóhatóság által kiadott jövedelemigazolást is, melyen szerepel a havi rendszeres bruttó jövedelem, valamint a jövedelem adótartalma is.

Akkor is igényelhetünk lakáshitelt ha Németországban dolgozunk

Akkor is igényelhetünk lakáshitelt ha Németországban dolgozunk

A kiállított dokumentumokat általában angolul és németül is elfogadják a bankok, de ha mégsem fogadnák el, akkor az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt. (OFFI Zrt.) által lefordított hitelesített dokumentum fogadható csak be. Ezen kívül szükség van még minden meglévő személyes okmány másolatára is, mely lehet a személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány is.

A bankok bekérik még általában az igénylőtől a bankjánál vezetett számlaforgalomról szóló utolsó 6 havi kivonatát is, melyen világosan szerepel a számlára utalt nettó munkabér összege. Az igénylők általában ausztriai, németországi és angliai munkavállalók, így a bankok már felkészülve várják ezeket az igénylőket is. Fontos, hogy felkészülten fáradjunk be a fiókba, és már legyen nálunk minden olyan dokumentum melyet a fiókkal előzőleg telefonon leegyeztettünk.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752