0

Lakáshitel munkaviszony nélkül

Lakáshitel munkaviszony nélkül csak ritka esetben lehetséges, hiszen a bankok szinte mindegyikénél az egyik legszigorúbb kritérium, hogy legyen állása, annak, aki felveszi a hitelt, hogy legyen miből visszafizetnie azt. Ez nélkül szinte lehetetlen a lakáshitel felvétele. Azonban, nemcsak a munkából származó jövedelem számít.

Ha valaki fel tudja mutatni, és igazolni, bizonyítani tudja, hogy munkaviszony nélkül ugyan, de minden hónapban rendszeres jóváírása van a számláján és be tudja bizonyítani, hogy ez legális juttatás, akkor akár kaphat is lakáshitelt. De mi lehet olyan juttatás, mely nem munkából származik? Több ilyen is van, az egyik például a nyugdíj, aminek létezik több fajtája is, van aki egyszerre többféle járadékot is kap, vagy családi pótlékot, GYES-t, vagy GYED-et.

Lakáshitelt munkaviszony nélkül?

Lakáshitelt munkaviszony nélkül?

Az is elfogadható, ha valaki külföldről kap valamilyen rendszeres juttatást, járadékot, vagy nyugdíjat, a bankot az érdekli, hogy mennyire rendszeres, és fogja-e tudni a delikvens fizetni belőle a lakáshitel összegét. Ha bebizonyosodik, hogy a rendszeres jóváírások rendben vannak, akkor a bank befogadhatja a lakáshitel igényt. Amint le van adva a lakáshitel igény, a bank elkezdni az ott megadott adatok alapján a kérést feldolgozni, és a jelzálognak szánt ingatlan értékbecslésére szakembert küld ki.

Ha az értékbecslés is megvan, akkor a lakáshitelhez készül a bankban egy kalkulációt, mely során kiderül, hogy mennyi lesz a lakáshitel futamideje, összege, és a hozzá tartozó törlesztő részlete. Majd e kalkuláció után elkészül a lakáshitel szerződés tervezete is. Ha mindkét fél rendben találja, akkor egy időpontot egyeztetnek, és közjegyző előtt alá lehet írni a hitelt.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752