0

Lakáshitel nyugdíjasnak – kaphat?

A legtöbb lakáshitel igénylésénél kritérium, hogy a futamidő utolsó hónapja az igénylő életkorának maximum 70. életévében kell, hogy bekövetkezzen, így nyugdíjasoknak elég nehéz lakáshitelt kérvényezniük. Nem lehetetlen, de elég nagy az esélye, hogy el fogják utasítani, még akkor is, ha adott esetben valóban biztonsággal tudná fizetni a lakáshitelét.

Kimondva vagy kimondatlanul, a kockázat ez esetben az egyik legnagyobb a pénzintézetek részére, hiszen magas életkornál – még ha megfelelő összegű havi fix bevétele is van az igénylőnek -, sokkal nagyobb az esélye egy lehetséges rokkantságnak, vagy halálesetnek, így az igénylő nem fogja tudni fizetni a havi törlesztő részletet. De mi is kell egy lakáshitelhez? Mi a kritérium? Mindenképpen rendelkeznie kell az igénylőnek egy még tehermentes ingatlannal, vagy meg kell kérni valaki mást (általában családtagot), hogy ajánlja fel a lakását, házát, ingatlan biztosítéknak.

Nyugdíjasan is bátran kérjünk visszahívást lakáshitel ügyben!

Nyugdíjasan is bátran kérjünk visszahívást lakáshitel ügyben!

Ha az igénylő nyugdíjas, de be tud vonni a hitelügyletbe megfelelő adóstársakat, illetve kezeseket, akkor máris könnyebben kaphatja meg a lakáshitelt, nagyobb az esély a folyósításra. Természetesen családtagot a legcélszerűbb ebben az esetben a lakáshitel ügyletbe bevonni. A családtag ezt esetben adóstárs, vagy egyetemleges adós néven fog a hitelben szerepelni.

Ugyan nem feltétlenül munkabérnek kell érkeznie a folyószámlára, amely alapján a bank dönt, de egy tisztességes nyugdíj összegnek mindenképpen érkeznie kell havonta, hogy nagyobb eséllyel pályázzuk meg a kölcsönt. Nyugdíjba 40 év munkaviszony után kerül az ember, tehát akár már 58-60 évesen is nyugdíjasak lehetünk. Minél előbb kerülünk nyugdíjba, annál nagyobb eséllyel próbálhatunk lakáshitelt igényelni.

 

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752