0

Lakáshitel nyugdíjasoknak

Lakáshitel nyugdíjasoknak általában nem folyósítható, mivel a hitel megigénylésénél egy alapvető kritérium, hogy a futamidő az igénylő maximum 70 éves koráig ki kell, hogy fusson, azonban ezt némely bank 75 évre emelte. Tehát nem teljesen kizárt, hogy egy nyugdíjas is fel tud venni lakáshitelt. Azonban egyedül elég kevés az esélye, hiszen ismerve a magyarországi nyugdíjak átlagos nagyságát, majdnem biztos, hogy nem lesz elég.

Ha nyugdíjasok vagyunk, de szeretnénk mégiscsak mindenképpen egy lakáscélú hitelt felvenni, akkor fáradjunk be a fiókba és érdeklődjük meg, hogy egyáltalán lehet-e, engedik-e, hogy a hitel felvegyük. Mivel a hölgyeknek lehetőségük van arra, hogy 40 év munkaviszony után menjenek nyugdíjba, és példának okáért már 20 éves kora óta dolgozik, akkor az azt jelenti, hogy akár már 60 évesen is nyugdíjba mehet, azaz van még 10-15 éve visszafizetni a lakáshitel összegét.

Lakáshitel akár nyugdíjasoknak is

Lakáshitel akár nyugdíjasoknak is

A nyugdíjasoknak felvehető lakáshitel esetében is szükség van havi rendszeres jóváírásra, mely az ő esetükben a NYUFI-tól kapott rendszeres havi nyugdíj. Ha ennek elég a mértéke, és fel tudunk a hitelbe mutatni egy adóstársat is, aki még nem nyugdíjas, de aktív munkaviszonnyal rendelkezik, akkor már szinte borítékolható a lakáshitel feletti pozitív döntés. Nyugdíjasok esetében is szükség van megfelelő értékű ingatlanra mint jelzálog fedezet.

A lakáshitel igénylése a fent felsoroltakon kívül, már nem sokban tér el a nem nyugdíjasoknak igényelhető lakáshitelektől. HA megfelelünk a kritériumoknak, és viszonylag alacsony összeget igénylünk, és viszonylag az átlagnál magasabb a nyugdíjunk, akkor megfelelő eséllyel pályázunk a lakáshitelre, melyet felhasználhatunk lakás vagy ház vásárlására, felújítására, vagy akár bővítésére is.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752