0

Lakáshitel önerővel

Lakáshitel önerővel, valamivel jobb kondíciók mellett igényelhető, mintha mindezt önerő nélkül tennénk. Az önerő többféle is lehet. Lekötött betét, megtakarítás, de akár egy már meglévő ingatlan is lehet önerő. Minél több ingatlannal rendelkezünk, annál kevesebb önerőre van szűkség. Az önerő típusát és mennyiségét a lakáshitel szerződésbe bele kell foglalni.

Önerőképpen a lakáshitel összegének általában 25%-át szokták kérni. Ha nem készpénzzel, vagy megtakarítással rendelkezünk, hanem ingatlannal, akkor a bankok a hiteligénylés részét képezve a bank ingatlanbecslőjével felmérik az értékét. Ez esetben természetesen nem 25%-nak kell lennie az önerő hányadának. Amennyiben egyáltalán nem rendelkezünk készpénzes önerővel, csal ingatlannal, akkor ez az arány 80% is lehet.

Ingatlan is elfogadható önerőnek

Ingatlan is elfogadható önerőnek

Lakáshitel felvétele esetében önerőnek maximum 3 ingatlant csatolhatunk ügyletenként. Ezen ingatlanoknak természetesen nem kell, hogy az igénylő birtokában legyenek, azonban ha más tulajdonában vannak, akkor az ingatlan, vagy ingatlanok tulajdonosainak zálogkötelezettként szerepelniük kell a lakáshitel ügyletben. Pénzintézetfüggő, hogy melyik bank mit is milyen mértékben fogad el, mint önerő.

Minél több önerővel rendelkezünk, annál kisebb lesz várhatóan a lakáshitel havi törlesztő részlete, hiszen annál kisebb kockázatot kell a banknak vállalni. Az aktuális kondíciókról és általános lakáshitel felviteli feltételekről azonban mindig időben tájékozódni kell pénzintézettől függetlenül, ezért mindenképpen be kell fáradni az egyik fiókba részletes tájékoztatásért, vagy a bank weblapjáról letölteni az erre vonatkozó szabályokat.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752