0

Lakáshitel passzív bar listásoknak – lehetséges?

Oda kell figyelni a 3 hónapra, ha nem akarjuk, hogy a lakáshitel fel legyen mondva

Oda kell figyelni a 3 hónapra, ha nem akarjuk, hogy a lakáshitel fel legyen mondva

Lakáshitel passzív bar listásoknak is lehetséges, de mindenképpen az kell hozzá, hogy fel tudjon a ügyfél mutatni egy olyan meggyőző számlatörténetet vagy olyan ingatlan fedezetet tud biztosítani, mely elég meggyőző lehet a bank számára ahol a lakáshitelt igényli, hogy egyedi kondíciók alapján a lakáshitel folyósítható legyen számára.

Ugyanis, sem aktív, sem passzív KHR (BAR) listán való szerepléssel nem lehetne az ügyfél jogosult a lakáshitelre. A bankok élből elutasítóak, hiszen egyből K.O. kritérium, hogy az ügyfél nem lehet rajta a listán, sem mint aktív, sem mint passzív. Azonban az új szabályozásnak köszönhetően, a régi rendszerrel szemben (amikor még 5 éven keresztül volt valaki passzív a listán) már csak egy évig marad az ügyfél fent, mint passzív, de azt is csak akkor, ha már minden hátralékát kifizette.

A KHR listára akkor kerül ugyanis az ügyfél, hogyha a hitelén három hónapon keresztül folyamatosan a mindenkori minimálbérnek megfelelő hátralék állt fenn. A listára kerülés automatikus, az ügyfelet a KHR listára való felvétel előtt értesítik, valamint a KHR-be való felvételről is levelet kap.

Ha azonban az ügyfél az első bekezdésben említett bizonyos kritériumoknak megfelel, akkor általában ugyan magasabb kamattal, de biztosítanak lakáshitel az igénylő számára. Ez a lakáshitel azonban lehet egy szigorított konstrukció is, ami jelentheti azt is, hogy nemfizetés esetén a harmadik hónap után automatikusan felmondja a bank a lakáshitelt.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752