0

Lakáshitel szerződés felbontása

Lakáshitel szerződés felbontása már akkor történik csak meg, ha az ügyfél egyáltalán nem tudja a hitelét fizetni, és nincs semmilyen olyan megállapodás amely segíteni tudna az adós és a bank kapcsolatán lakáshitel ügyben. Sajnos egyre több ilyen felmondás van, ugyanis az adósok a legtöbb esetben egyáltalán nem együttműködőek a bankkal, és hagyják, hogy addig elfajuljon a kapcsolatuk a hitelintézettél még a lakáshitel a végén fel is lesz mondva.

Pedig a válság óta az egyre több bajba került adóson mind a kormány, mind a bankok igyekeznek segíteni, kisebb –  nagyobb hatású szabályzatok kialakításával, de a lényeg, hogy sem az adós, sem a bank szempontjából nem éri meg, hogy a lakáshitel fel legyen mondja, és ezek után a fedezetképpen szolgáló ingatlan is el legyen a végén árverezve.

Lakáshitel szerződés felbontása nem érdeke egyik félnek sem

Lakáshitel szerződés felbontása nem érdeke egyik félnek sem

A hitel szerződés felbontását úgy tudjuk elkerülni, hogy együttműködünk a bankkal, átszerződünk, ha nem tudjuk fizetni a hitelt, vagy keresünk a bankkal közösen olyan megoldást, amely nekünk és nekik is megfelel. Nem érdemes a bankot kizárni az ügyintézésből, hiszen operatíve csak ők tudnak segíteni, ha bármi gondunk van a hitelünkkel.

Egy átszerződés kötése nem bonyolult, ki kell kalkulálni, hogy mennyit tudunk fizetni, mekkora összeget tudunk havi szinten vállalni. Lehet, hogy futamidő, de az is lehet, hogy a törlesztő részlet lesz módosítva. A lakáshitel szerződés felbontása ha mégis megtörténik, akkor még nem kell megijedni, innen is lehet még visszaút, ha hajlandóak vagyunk átszerződni.

 

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752