0

Lakáshitel szerződés módosítás – hogyan lehetséges?

Lakáshitel módosítás azért nagyon fontos, mert bármikor előfordulhat velünk egy olyan negatív esemény, mely a lakáshitel fizetésében erősen korlátoz bennünket és rövidtávon is már problémát okozhat. Ha ilyen történik, akkor nem kell feltétlenül megijedni, a lényeg, hogy a bankot erről időben tájékoztassuk a lehető legrészletesebben.

Minél előbb adjuk a bank tudtára, hogy mi történt, annál egyszerűbb lesz a problémát megoldani. A kintlévőség kezelés még a korai fázisban a leggyógyíthatóbb, minél tovább húzzuk, annál rosszabb lesz. Ha megszűnik a munkahelyünk, vagy fizetéscsökkenés, illetve egyéb – akár egészségügyi probléma – eset történik, mely a lakáshitel fizetésében módosulást okoz, akkor a munkahelyünktől vagy az orvostól, kórháztól igazolást kell kérni. Ezzel az igazolással be kell majd fáradnunk a bankba, és be kell mutatnunk.

A lakáshitel módosítását mindenkinek alá kell írnia

A lakáshitel módosítását mindenkinek alá kell írnia

 Minden pénzintézet egy bizonyos fokig megértő, ha az ügyfelük ilyen helyzetbe kerül, nyitottak és segítőkészek, mert tudják, hogy nekik is érdekük a tető alá hozni egy olyan fizetési megállapodást, mellyel mind a ketten jól járhatnak és sem lesz sem behajtásra, sem végrehajtásra küldve az adott követelés.

Lakáshitel módosítása lehet türelmi idő, melyben egy bizonyos idegig nem fizetjük a lakáshitel törlesztő részletét, vagy kérhetjük úgy is, hogy egy ideig csak csökkentett részletet fizessünk, vagy esetleg csak a kamatokat egy bizonyos ideig. Bárhogy is döntünk, kérjük ki mindenképpen a banki tanácsadó véleményét is!

 

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752