0

Lakáshitel szerződés

Lakáshitel szerződés kötése egyre egyszerűbb és bejáratottabb, azonban még így is elég sok papírt kell beszereznünk a lakáshitel igényléséhez. Amennyiben lakáshitel felvétele mellett döntünk, fontos a legelején letisztázni, hogy melyik pénzintézet melyik fiókjától szeretnénk a lakáshitelt igényelni. Nem mindegy az sem, hogy banktól, vagy hitelintézettől kérjük a hitelt. A legfontosabb, hogy nagyon körültekintően nézzük át az összes intézet ajánlatát.

Nézzük meg a legújabb lakáshitel felvételére vonatkozó kondíciókat, olvassuk át figyelmesen a hirdetményeiket, és alaposan tekintsük át a kamatokat és a lehetséges kamatkedvezményeket. Fontos az is, hogy ha a lakáshitel ügyletben több szereplő is van, akkor olyan fiókot válasszunk ki, melyet mind a két vagy több fél könnyen elér. Gyakori, hogy az egyik rokon több száz kilométert utazik, csak azért, hogy a családtajga által igényelt lakáshitel szerződést aláírja.

Aláírás előtt alaposan olvassuk el a szerződést!

Aláírás előtt alaposan olvassuk el a szerződést!

Amennyiben a szerződést módosítani kell, annyiszor utazni kényszerül az adóstárs vagy a zálogkötelezett. Lakáshitel szerződés kötése előtt kérdezzük meg az adott pénzintézete, hogy pontosan milyen papírok és dokumentumok beszerzésére van szűkség, valamint, hogy mennyi időt adnak erre.

Ezek a dokumentumok közül biztos, hogy szükség van az összes hitelben szereplő személyi igazolvány, lakcím kártya és adókártya mindét oldalának másolatára, hiteles tulajdoni lapra vagy lapokra, jövedelemigazolásokra, ingatlanbecslés papírjaira, adott esetben a gyermekek születési anyakönyvi kivonatára, egyéb dokumentumokra. Nagyon fontos, hogy ezeket időben szerezzük be és adjuk le.

  
Iktatva: Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752