0

Lakáshitel tanácsadás

Lakáshitel tanácsadás kérésére mindenképpen érdemes bemennünk valamelyik pénzintézetbe, bankba, vagy hitelintézetbe mielőtt döntenénk. Fontos, hogy előre kérjünk időpontot, hogy biztos a legrelevánsabb ügyintézőhöz juthassunk. Lakáshitel tanácsadás folyamán meg kell érdeklődünk először is az aktuális lakáshitel kondíciókat, és az erre vonatkozó friss hirdetményeket, és azok részleteit.

Az ügyintézőtől kérdezzük meg, hogy alkalmasnak lát-e minket lakáshitel felvételére, melyhez ő egy kalkulátort fog használni és el fogja kérni az adatainkat. Ezek az adatok lehetnek a jövedelmünk adatai, a leendő jelzáloggal terhelendő ingatlan adatai, lehetséges forgalmi értéke és elhelyezkedése, valamint az adóstárs, vagy adóstársak adatai. Esetenként szűkség van készfizető kezes bevonására is, illetve, ha másé az ingatlan, akkor a leendő jelzálog kötelezettek adatait is közölnünk kell.

Kérjünk tanácsot mielőtt lakáshitel veszünk fel

Kérjünk tanácsot mielőtt lakáshitel veszünk fel

Lakáshitel tanácsadás esetén kérdezzük meg, hogy a hitel felvételéhez pontosan milyen dokumentumokra van szűkség, milyen papírokat kell beszerezni adóhatóságtól, földhivataltól, stb. Amennyiben ezekkel a papírokkal időben rendelkezésre állunk, az ügyintézés nagymértékben felgyorsulhat. A tanácsadónak tudnia kell, egy nagyjából összeget és törlesztő részletet mondania a kalkuláció folyamán.

Azonban a kalkulációkor kiderült adatok nem biztos, hogy egyezni fognak a végleges lakáshitel szerződés minden pontjával, főleg ami a felvehető összeget és a törlesztő részletet érinti. Hiszen az igénylő adatainak benyújtása után, a feldolgozás alatt derül ki a bank végleges bírálata alatt, hogy mennyire vagyunk hitelképesek és ehhez mekkora hitel jár.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752