0

Lakáshitel THM

Minden lakáshitelnek van THM-je, mely a teljes hiteldíj mutatónak a rövidítése. A hitel díja többféle is lehet, a mértéke pedig pláne, hiszen bankfüggő, hogy ők mekkora THM-et számítanak fel egy adott lakáshitel felvételekor. A THM nemcsak a banktól, hanem a lakáshitel konstrukciótól is függ. A THM-be beletartozik a lakáshitel bírálati költsége, a lakáshitel kamat mértéke, kezelési és adminisztrációs költségek, akár az értékbecslési díj, valamint a különböző szemlék díja, ha építkezésre fordítjuk a lakáshitelt.

A THM-be nem tartozik bele semmilyen egyéb költség, mint pl. késedelmi kamatos, biztosítási, vagy biztosítéki díjak, átutalások költségei, bankgarancia, vagy egyéb garanciák díjai, hosszabbítási, szerződés módosítási költségek, egyéb fizetés kötelezettségek, eseti költségek, közjegyzői díj,  stb. A THM, ahogy már leírtuk, minden banknál más, és egy adott konstrukcióhoz van kötve, így elég nehéz a mértékét megmondani.

A teljes hiteldíjmutató a lakáshitel része

A teljes hiteldíjmutató a lakáshitel része

A THM egy lakáshitel esetében 6-7% körül alakul, de ez tényleg csak egy tájékoztató jellegű adat. A THM-et egyik lakáshitel esetében se lehet sajnos kikerülni, hisz minden hitelnek van díja. A THM-ről tájékoztatást minden banknak kötelessége pontosan adni, ez alól egyetlen pénzintézet sem bújhat ki. Még a lakáshitel felvétele előtt kell az ügyfelet tájékoztatni a teljes hiteldíj mutató mértékéről, és fel kell az ügyfelet világosítani arról, hogy pontosan mi tartozik ez az alá az adott lakáshitel konstrukcióban.

A THM-et ne kell külön befizetnünk, ez a lakáshitel egy adott része, melyet általában a törlesztő részlettel együtt szoktak az ügyfelek fizetni, hiszen aki hitelért folyamodik, annak elég nehezére esik azokat az adott esetben százezreket kifizetni, melyek a lakáshitel felvételéhez szükségesek.

 

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752