0

Lakáshitel törlesztés munkáltató által – már ezt is lehet?

A lakáshitel havi törlesztő részletét akár már a munkáltató is fizetheti 2014-től, erről állapodott meg a kormány a tavalyi év végén. Egy elé érdekes konstrukcióról, illetve feltételekről van szó, azonban a kezdeményezés abszolút pozitív és egyedülálló.

A lényege, hogy a munkáltató a cafeteria keretén belül már kérheti azt is, hogy a cafeteria értékét ne különböző utalványokban, ételkártyákban kapja, hanem a munkáltatója utalja el az ő lakáshitel számlájára a havi törlesztő részletet. persze csak abban az értékben amennyi cafeteriát amúgy is kapna a dolgozó adott hónapban.

Lakáshitel törlesztés munkáltató által - már ezt is lehet?

Lakáshitel törlesztés munkáltató által – már ezt is lehet?

Itt mindenki jól jár, hiszen a munkavállaló dolga már csak az, hogy a havi szinten kevesebbet utaljon a lakáshitelére és ne kelljen beváltóhelyet keresni a cafeteriájára. Sajnos ezt csak tavaly év végén találta ki a kormány amikor már mindenki lenyilatkozta a 2014-es évre vonatkozó cafeteria igényét, de várhatóan nyáron nagyon sokan fognak átjelentkezni erre a cafeteriára.

A munkáltatónak viszont semmilyen járulékot és semmilyen plusz adót nem kell ezután a béren kívüli juttatás féléért fizetnie. Elég ha csak elutalja a dolgozó által megadott számlára a lakáshitel összegét. Azonban azt is érdemes tudni, hogy ez a munkavállaló részére sem ró semmilyen plusz új terhet. Az előzetes felmérések szerint igen népszerűen ígérkezik ez az intézkedés.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752