0

Lakáshitel törlesztés

Lakáshitel törlesztés könnyen kiszámolható. Akár Otthon készíthetünk magunknak egy előkalkulációt, mellyel nagyjából meg tudjuk állapítani, hogy mekkora lesz a lakáshitel törlesztő részlete. Ha elkészült az előkalkuláció, akkor fáradjunk be a legközelebbi bankfiókba és igényeljük meg a lakáshitelt. Igénylés előtt a fiókban is fog készülni az ügyintéző saját banki rendszre alapján egy kalkuláció, mely hasonló lesz az otthoninkkal.

A lakáshitel elbírálása a kalkuláció és a dokumentumok hiánytalan leadása után nagyjából kb 3-5 hét. Amennyiben elbírálták, és megkaptuk a lakáshitel tervezetet és rendben találtunk, akkor alá is írhatjuk. A folyósítás még további 1-2 hetet vehet pluszban igénybe. Láshitel törlesztés rögzített árfolyamon is lehetséges, ha úgynevezett gyűjtőszámla hitel szerződés írunk alá annál a banknál ahol a lakáshitelünket fizetjük.

Számoljuk ki otthon a lakáshitel várható törlesztését

Számoljuk ki otthon a lakáshitel várható törlesztését

Rögzített árfolyamon való törlesztés csak devizahitelek esetében lehetséges, az euró esetében 250 forinttal, a japán jen esetében 2,2 forinttal, a svájci frank esetében pedig 180 forinttal történik a lakáshitel törlesztése. Ez csak átmeneti segítséget tud nyújtani, hiszen utána ezt is vissza kell majd fizetnünk. Amennyiben az árfolyam az említett értékeket meghaladja, akkor egy külön számlán, egy úgynevezett gyűjtőszámlán fog gyűlni az árfolyam különbözet, mely a maximum öt éves rögzített árfolyamú fizetés után egy forinthitellé alakul át.

A forinthitelt kell a devizahitellel együtt fizetni immár piaci árfolyamon. Tehát két hitelünk is lesz az árfolyamgát lejárta után. Nagyon fontos, hogy esetleges végtörlesztés esetén először a deviza hitelt kell kiegyenlíteni, és csak utána a forinthitelt, mert a devizahitel elsőbbséget élvez. Tehát az összegyűlt kisebb forinthitelt nem lehet egyben kifizetni, hogy csak a devizahitel maradjon.

 

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752