0

Lakáshitel türelmi idővel

Lakáshitel türelmi idővel akkor igényelhető, hogyha a meglévő lakáshitelünket nem tudjuk megfelelően fizetni, nem tudunk időben törlesztetni, vagy nem tudunk annyit fizetni mint amennyi a törlesztő részlet a lakáshitel szerződésben elő van írva. Ha türelmi időt szeretnénk kérni, akkor azt megtehetjük többféleképpen is, de a lényeg, hogy a végén mi is és a bank is jól járjunk és senki se veszítsen a dolgon.

Ha nem tudjuk a lakáshitel rendesen fizetni, akkor annak nyilván nyomós oka van, melyet a türelmi idő kéréséhez be is kell tudni mutatnunk. Ilyen szokott általában lenni egy-egy tartós kórházi kezelés vagy hosszan tartó betegség, mely matt a keresetünk már nem fedezi a lakáshitel törlesztőjét.

A türelmi idő után is fizetni kell a lakáshitelt

A türelmi idő után is fizetni kell a lakáshitelt

Az egyik módja a türelmi idő kérésének, ha a szóban megállapodunk, vagy esetleg írásban arról, hogy egy hónapot csúszunk. A másik módja, hogy komplett átszerződést csinálunk. Az átszerződéshez viszont szűkség van arra, hogy minden a lakáshitel ügyletben szereplő személy megjelenjen az új lakáshitel szerződés aláírásánál, és aláírjon.

A türelmi idő nagyon fontos megoldás lehet egy olyan megszorult helyzetben lévő adós számára, aki éppen pénzügyi problémákkal küszködik. Lényeges, hogy a lakáshitel fizetve legyen, és a fedezetéül szolgáló ingatlan se ússzon el, így a bank és az adós érdeke is a kölcsönös megállapodás megkötése. Az is fontos, hogy a türelmi idő lejártakor az adós újra fizetni tudja a lakáshitel havi törlesztőjét.

 

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752