0

Lakáshitel üdülőre – nyaraljunk sajátban!

A lakáshitel felvételére vonatkozó szabályok igen széles hitelcélokat fedhetnek le. A lényeg minden esetben, hogy a lakáshitelből történő költekezés lakáscélú legyen. Amennyiben vásárlásról van szó, oda kell rá figyelni, hogy lakóingatlant vehetünk csak meg, olyat, mely megfelel a magyar szabályoknak, és lakóháznak van minősítve.

Az üdülő is lakáscélú hitel, még akkor is ha azt újonnan vesszük meg vagy mi magunk építjük fel. A kettő között a különbség a folyósításban mutatkozik meg. Ha már meglévő, kész üdülőt vásárolunk, akkor a lakáshitelt a bank egyben kifolyósítja, és a vételárat egyben ki tudjuk fizetni.

Lakáshitel üdülőre - nyaraljunk sajátban!

Lakáshitel üdülőre – nyaraljunk sajátban!

Kérésre maga a megvásárolandó ingatlan is lehet a lakáshitel fedezete, hacsak az igénylő nem tud egy másik tehermentes ingatlannal szolgálni, mely a lakáshitel összegének legalább 140%-át éri. A másik lehetőség az üdülő felépítése. Ez esetben először az építési telket vásároljuk meg, majd a az ingatlant kezdjük kel felépíteni a telekre.

A lakáshitel ilyenkor a legtöbb esetben szakaszos folyósítású, mely azt jelenti, hogy a lakáshitel összegét a bank az építkezés ütemének megfelelően folyósítja. Minél nagy arányban készül el az ingatlan, annál többet enged folyósítani. A bank ellenőrzi az építkezést. Az építésről minden szálát gondosan meg kell őrizni, mert a bank felé is ezzel számolunk el, és az adóshatóság felé is ezt kell ellenőrzéskor felmutatni.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752