0

Lakáshitel új lakásra

Lakáshitelt új lakásra is fel lehet venni. A lakáshitel igénylésénél a lényeg, hogy a hitelösszeg felhasználása mindenképpen lakáscélú legyen, de ha új lakást veszünk belőle, akkor ebből nem is lehet gond. Azonban nem mindegy, hogy az új lakás hol helyezkedik el, Budapesten, megyeszékhelyeken, vagy vidéken, hiszen minél kevésbé fekszik frekventált helyen, annál kevesebbet érhet, illetve az ingatlan értékbecslésénél, és a lakáshitel kalkulációnál számít, hogy mekkora hányadát tudják jelzálogképpen a bankban elfogadni, mert amíg Budapesten a 70%-át számítják be, addig a vidékieket 60%-on.

Ha már leadtuk a lakáshitel igénylést a fiókban, akkor meg kell várni, míg a bank kiküldi az ingatlan értékbecslőt, és felméri az új lakás értékét. Minél többet ér az új lakás, annál magasabb összegű lakáshitelt vehetünk fel. Ha az ingatlan értéke és a felvételre szánt összeg arányában rendben van, akkor elkészül egy kalkuláció, mely alapján a lakáshitel szerződés tervezet is elkészül. Ha ez is megvan, akkor az ügyfél bemehet megnézni azt vagy elkérheti a tervezetet emailben is.

Lakáshitelből új lakást is vehetünk

Lakáshitelből új lakást is vehetünk

Amennyiben az ügyfél részéről is rendben van a dolog, akkor kérhet egy időpont egyeztetést a fióktól, ahhoz, hogy meg lehessen kötni a hitelszerződést. Ehhez minden a lakáshitelben szereplő félnek meg kell jelennie a bank és a közjegyző előtt, hogy alá tudják írni. Ez útán a bank már folyósítja is az összeget, melyet a következő hónaptól akár lehet is törleszteni.

Ha a lakáshitelből úgy szeretnék új lakást, hogy építkezünk, akkor azt is megtehetjük, vehetünk építési telket is akár a hitelösszegből, de mind a bank, mind a hatóságok részéről több felügyelő is meg fogja az építkezés menetét figyelni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752