0

Lakáshitel új lakásra

 Új lakásra magasabb hitelösszeg igényelhető

Új lakásra magasabb hitelösszeg igényelhető

Lakáshitel új lakásra is kérvényezhető. Egyre több és több lehetőség adódik, egyre több bank és hitelintézet „vadászik” új ügyfelekre, ezért minden intézetnél van valamilyen új lehetőség. Lakáshitel felvétele használt és új lakásra is felhasználható. Sőt, amennyiben szeretnénk építkezni, vagy meglévő használt lakásunkat felújítani, arra is van lehetőség.

Új lakás vásárlásánál természetesen nagyobb az esély, hogy megkapjuk a lakáshitelt, hiszen jelzáloghitel lévén, az új ingatlan magasabb értéke miatt könnyebb a hitelbírálat. Arra viszont nagyon oda kell figyelni, hogyha építkezünk, akkor a ház vagy lakás elkészülte után a földhivatal használatba vételi engedélyét ki kell kérnünk az új ingatlanra, a nélkül nem is számít ingatlannak és nem tudjuk jelzálogként sem bejegyeztetni a lakáshitel igénylése során.

Új lakás vásárlása esetén a bankok jellemzően magasabb összegű lakáshiteleket is adnak az átlagnál, mivel azok drágábbak a használt lakásoknál, de nyilván az ingatlan értékének függvénye is a maximálisan igényelhető hitelösszeg. Ha építkezünk, akkor az új ingatlant lakásként, lakóházként, nyaralóként, vagy üdülőként, de mindenképpen valamilyen lakóingatlanként kell bejegyeztetni.

Általában maximum 25 millió forint a maximálisan igényelhető hitelösszeg, de magasabb értékű lakás vagy ház esetében – egyéni elbírálás alapján – ez lehet akár 50 millió forint is. Az ingatlan értékét mindenképpen a bank által küldött ingatlan értékbecslő fogja felmérni és a megadott szempontok alapján értékelni.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752