0

Lakáshitel vagy lízing?

Ha az ember szeretne magának egy lakást, vagy házat akkor elgondolkozik rajta, hogy vajon mi éri meg jobban? Albérletben lakjunk sokáig amit csak fizetünk, fizetünk, de nem a mienk az ingatlan, és nem a sajátunkra adunk ki havi szinten nem kis összeget, vagy legyen egy saját ingatlan? Manapság természetesen minden megoldható, de a klasszikus megoldás a lakás problémára a legtöbb esetben a lakáshitel szokott lenni, elég kevesen lízingelnek lakást, pedig létezik.

Nemcsak autót, hanem ingatlant is lehet lízingelni. Ezt általában sokkal könnyebb megigényelni, gyorsabban megy az ügyintézés, és csak a munkaviszonyt nézik. Azonban az ingatlan lízing esetében lehet két kimenetele a lízingelésnek a lízingelési idő lejártakor.

Lakáshitel vagy lízing?

Lakáshitel vagy lízing?

Az egyik, hogy a lízing végén kiköltözünk, és nem lesz a mienk az ingatlan, a másik pedig megvárjuk azt az időt míg a lakás árát kifizettük lízinggel. A lakáshitelt érdemes inkább felvenni annak ellenére, hogy macerásabb, mivel sokkal kedvezőbb a kamatozása, ezáltal a havi törlesztő részlet is alacsonyabb.

Ha pedig már egyszer felvettük a hitelt, onnan már a bank csak akkor lép velünk kapcsolatba ha nem fizettük, vagy ha valami probléma van, tehát azt a lakást – még ha lakáshitelre vesszük is – jóval inkább érezhetjük a sajátunknak, mint egy lízingelt ingatlant. A lakáshitelt manapság csak forintban lehet felvenni, és csakis kizárólag forintban lehet törleszteni is.

 

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752