0

Lakáshitel válás esetén

Ha a lakáshitel már fel van véve, akkor azt akkor is fizetni kell, ha bármilyen változás is következik be a hitelfelvevők életében. Ha valaki férj és feleség, akkor mind a ketten felelnek a lakáshitel fizetéséért. Ha házastársak veszik fel a lakáshitelt, akkor mind a ketten automatikusan a lakáshitel szerződésbe kerülnek, adós és adóstársi viszonyban.

A bankot nem érdekli az, hogy ki fizeti a hitelt, a lényeg, hogy minden hónapban az adós hitel számláján legyen a havi törlesztő részlet. Ha közben elválnak, a bankot az sem érdekli, hiszen nincs benne a hitelszerződésben az, hogy ha elválnak, akkor nem kell a hitelt fizetni. Az adós és adóstársnak kötelessége a lakáshitel fizetni a hitel futamidejének végéig.

A lakáshitelt a válás után is fizetni kell

A lakáshitelt a válás után is fizetni kell

Ha eleve elváltként szeretne valaki lakáshitelt felvenni egyedülállóként, akkor nincs könnyű dolga, mert a bankok csak magas kamattal adhatnak egyéni elbírálás alapján neki hitelt, hiszen nagyobb kockázatot kell egy emberre vállalni, mint ami kettőn oszlana meg. Elváltként lakáshitelt felvenni viszonylag magas jövedelem mellett lehet, és csak akkor, ha a lakáshitel fedezetéül szolgáló ingatlan értéke viszonylag szintén magas.

A bank dönti el, hogy végül a vagyonvizsgálat után ad-e hitelt egy elvált hitelfelvevőnek. Az ingatlan értékbecslő az igénylés leadása után kimegy, és felméri az ingatlan állapotát és értékét, erről egy beszámolót készít és leadja azt a banknak. Ha az ingatlan értékbecslés és a jövedelemigazolás is megvan, akkor a bank egy kalkulációt készít. A kalkuláció alapján derül ki, hogy a delikvens fogja-e tudni fizetni a lakáshitelt, vagy sem.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752