0

Lakáshitel végtörlesztés 2013

Lakáshitel végtörlesztés 2013-ban akkor lehetséges, ha valamilyen módon birtokában vagyunk a lakáshitelünk összegével és szeretnénk azt egy összegben visszafizetni a banknak. Több féle módon lehetséges ez. Az egyik lehetőség, hogy ha a teljes összeggel rendelkezünk, akkor befáradunk a bankfiókba és a végtörlesztési szándékot papíron kell kérvényezzük.

Amennyiben ez megtörtént, akkor szűkség van arra, hogy a bank háttérosztályán a lakáshitel átnézését követően megállapítsák a teljes fennálló tartozást. Ez az összeg lesz az, melyet végtörlesztenünk kell, azaz egy összegben vissza kell fizetnünk. Meg kell beszélni az ügyintézővel, hogy ez mikor és milyen formában történjen meg, milyen számlára kell a pénzt utalnunk.

Végtörlesztésnél a teljes összeget vissza kell fizetni

Végtörlesztésnél a teljes összeget vissza kell fizetni

Miután a pénzt a bank rendelkezésére bocsájtottuk, a bank háttérosztálya elvégzi a végtörlesztést. Amennyiben ez hiánytalanul, rendben lezajlott, a bank kiad egy törlésről szóló nullás igazolást, melyen szerepel, hogy mely nappal zártuk le a lakáshitel végtörlesztését. Másik módja a végtörlesztésnek, ha egy másik bankba szeretnénk a lakáshitelünket átvinni, és ott esetleg másik konstrukcióban szeretnénk törleszteni azt.

Ez esetben nem nekünk, hanem a másik banknak kell utalni a végtörlesztéshez szükséges összeget. Ezzel a másik bankot nekünk személyesen meg kell hatalmaznunk. Sajnos a lakáshitel rögzített kedvezményes árfolyamon való végtörlesztésére már nincsen mód, azt 2011. december 31-ig lehetett csak megtenni, azóta csak hagyományos módon, a piaci árfolyammal beszorzott deviza összeget lehet forintban visszafizetni.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752