0

Lakáshitel végtörlesztés díja

Lakáshitel végtörlesztés díja függ attól, hogy mekkora a lakáshitelünk fennálló tőketartozása és függ attól is, hogy a lakáshitelt mióta fizetjük. Mindenek előtt a lakáshitel számláját vezető banktól ki kell kérnünk, egy a lakáshitel teljes tőketartozásáról szóló  igazolást. Azon lesz rajta, hogy hivatalosan mennyi van még hátra a hitelből. A lakáshitel végtörlesztéséhez egy igénylőlapot vagy kérvényt szoktak kérni a bankok, hogy kitöltsünk.

Ez a kérvény a lakáshitel összegének teljes visszafizetésére vonatkozik. Amennyiben kitöltöttük és leadtuk, nagyjából 10 napra van szüksége a banknak ahhoz, hogy a kérvényt elbírálja. Amint ez megtörtént és zöld utat kapunk, akkor meg vannak adva a pontos paraméterek, hogy meddig mekkora összeget kell a bank részére átutalnunk.

Ha devizahitelünk van, akkor a lakáshitel végtörlesztésénél nagyon oda kell figyelnünk az árfolyamra!

Ha devizahitelünk van, akkor a lakáshitel végtörlesztésénél nagyon oda kell figyelnünk az árfolyamra!

A lakáshitel végtörlesztésének díja bankonként változó, de általában, nagyságrendileg 1-2% szokott lenni a normál ára. Van olyan bank ahol évente egyszer ingyenesen elő lehet törleszteni, akkor viszont érdemes inkább két év alatt előtörleszteni két részletben az egész hitelt, akkor olcsóbban megússzuk.

A lakáshitelek végtörlesztése bármilyen devizanemű lakáshitel esetében lehetséges, azonban a deviza alapú lakáshitelek esetében mindig az éppen aktuális deviza eladási árfolyamon kell végtörlesztenünk. Ezért nagyon oda kell figyelnünk arra, hogyha végtörlesztünk, akkor lehetőleg a teljes fennálló lakáshitel tőketartozás összegénél valamivel nagyobb mennyiségű pénzünk legyen a tranzakcióra, hátha addig gyengül a forint, és magasabb lesz az összeg.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752