0

Lakáshitel visszafizetése egy összegben

Lakáshitel visszafizetése egy összegben most is lehetséges, hogy ha rendelkezünk azzal a pénzmennyiséggel, ami ehhez szükséges. Ha a lakáshitel egy összegben kívánjuk visszafizetni, akkor annak több módja van. Vagy már eleve rendelkezünk az ehhez szükséges pénzzel, vagy hitelt veszünk fel, és lakáshitel kiváltással végtörlesztünk, magyarul egyik bankból a másik bankba visszük át a hitelünket.

Végtörleszteni másképpen is lehet. Ha elmaradásban vagyunk, és nem tudjuk a lakáshitel összegét rendszeresen havonta fizetni, és esetlegesen az addig eltelt időben módosítás is volt a lakáshitel szerződésünkbenm és azt sem tudjuk fizetni, akkor részt vehetünk egy úgynevezett önkéntes ingatlan eladásban, melyet a bank szervez meg.

Ne hagyjuk elveszni az ingatlant!

Ne hagyjuk elveszni az ingatlant!

Ezzel az önkéntes ingatlan eladással magát a végrehajtást előzzük meg. Magyarul nem küldi ránk a pénzintézet a végrehajtó kamarát, hogy elárverezze a lakásunkat (vagy egyéb ingatlanunkat) a fejünk fölül, hanem egy szerződésben megállapodunk a bankkal, hogy adott időintervallumban (mely általában maximum hat hónap szokott lenni) mi magunk értékesítjük az ingatlanunkat, melyen a bank jelzálogszerződése van.

Amennyiben ez az önkéntes ingatlan eladás megtörténik, úgy az értékesítésből származó bevételből egy összegben visszafizethetjük a lakáshitelt, és nem kell semmilyen eljárási díjat fizetni az állami végrehajtó kamarának, és nem kell egyéb behajtási, vagy más illetéket, adókat megfizetnünk. Ezzel ugyan az ingatlan elveszik, de nem maradunk adósságban úgy, mintha ezt az állami végrehajtáson keresztül került volna értékesítésre.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752