0

Lakáshitel visszafizetése

Lakáshitel visszafizetése minden lakáshitel esetében kötelező, a lényeg, hogy a teljes hitel összegét a futamidő végéig kiegyenlítsük, méghozzá maradéktalanul. Amint ez megtörtént, akkor a bank kiad egy törlésről szóló papírt, mely a jelzálogra vonatkozik, tehát onnantól fogva a bank már nem teheti rá a kezét az ingatlanra. A törlési papírral a földhivatalhoz kell menni, hogy levegyék az ingatlanunkról a bank jelzálog jogát.

A lakáshitel visszafizetése mehet normál módon, a futamidő kifutásával, de mehet úgy is, hogy idő előtt fizetjük vissza vagy teljes egészében, vagy egy részét egy nagyobb összegben. Ha a teljes összeg kifizetésre kerül idő előtt, azt végtörlesztésnek hívjuk. Végtörlesztés esetén, beadunk egy erre vonatkozó kérvényt a banknak amit el kell bírálnia – erről egy értesítőt kapunk a banktól. Ha megkaptuk a zöld utat hozzá, akkor befizetjük a teljes összeget.

Lakáshitel visszafizetése több módon lehetséges

Lakáshitel visszafizetése több módon lehetséges

Ilyenkor a bank kérni szokta, hogy a közlemény rovatba tüntessük fel a  hitel azonosítóját és a nevet, valamint azt, hogy végtörlesztés. Ha pedig csak szeretnénk a futamidőt csökkenteni, vagy a törlesztő részletet szeretnénk lejjebb vinni, akkor a hitelt elő is törleszthetjük, egy bizonyos összeggel. A hitel töredékét érdemes befizetni, legalább 20%-ot.

Azzal, hogy visszafizettük a teljes hitelt, a számláink még élnek az adott banknál, úgyhogy, ha nem szeretnénk fizetési felszólítást kapni pár hónapon belül arról, hogy fizessük be az elmaradt számlavezetési díjakat, mely a hitelünk számlaszáma és a folyószámlák után maradt, akkor a számlák lezárásáról gondoskodjunk még a hitel kifizetése után közvetlenül.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752