0

Lakáshitelek fajtái – többféléből választhatunk

Lakáshiteleknek több fajtája is létezik. Az, hogy végül melyiket fogjuk igényelni, az a végén derül ki, hiszen nagyon sok tényezőtől függ, hogy melyik lakáshitel lesz szimpatikus és melyik lesz az amelyiket hosszútávon tudjuk is majd fizetni. Minden lakáshitel igénylés előtt van egy tüzetes vagyonvizsgálat, melyet a bankok intéznek saját hatáskörben.

A standard piaci kamatozású lakáshitel egy szinte mindenki által elérhető, legszélesebb körben kibocsátott lakáshitel típus forint alapon természetesen. Ennek a kamata nagyjából 10 és 15% körül alakul. Azért hívják piaci kamatozásúnak, mert a kamata folyamatosan változhat, a gazdasági környezetnek kitéve csökkenhet vagy nőhet is, esetenként nem is kicsit.

Lakáshitelek kamata 10% körül alakul

Lakáshitelek kamata 10% körül alakul

Másik fajtája a kamattámogatott lakáshitel, mely annak függvényében ad kamattámogatást az állam által, hogy hány gyermekkel rendelkezünk. Ez esetenként 5% is lehet, mely éves szinten nem kevés, sokat spórolhatunk vele. Azonban ne felejtsük el, hogy plusz egy gyermek vállalása havi szinten többe kerül mint amennyit a lakáshitel havi törlesztőrészletén meg tudnánk spórolni.

Tehát érdemes mindenképpen nagyon átgondolni, hogy melyiket választjuk. Ha az a fontos, hogy kevesebb legyen a törlesztőnk, akkor érdemes megvárni míg a bankok akcióznak és lejjebb lehet az akció keretén belül vinni a kamatokat azzal, ha csoportos beszedési megbízásra szerződünk le velük, vagy betétet helyezünk el, vagy esetleg egy jobb pótfedezetet tudunk biztosítani.

 

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752