0

Lakáshitelek ingatlanfedezet nélkül

Lakáshitelek fedezet nélkül csak akkor lehetségesek, ha az igénylő jövedelme nagyon nagyon magas, illetve, tud olyan egyéb fedezetet nyújtani, mely megegyezik akár az ingatlan vagy a lakáshitel értékével. Így, 2013-ban a lakáshitelek mindegyike egyben jelzáloghitel is, tehát az ingatlan fedezet alap egy lakáshitel igénylésekor.

Ha mégsem tudunk vagy akarunk ingatlanfedezetet biztosítani, akkor akár beleegyezhet a bank abba is, hogy más jellegű fedezetet nyújtsunk számára, hiszen a lényeg mégiscsak az, hogy a bank tudjon valamihez nyúlni, ha nem fizetjük a lakáshitel törlesztő részletét. Lehetőség van akár bankbetét elhelyezésére is, melyet óvadéki betétlekötésnek fognak nevezni. 

Lakáshitel fedezete bankbetét is lehet akár

Lakáshitel fedezete bankbetét is lehet akár

De mit jelent az óvadéki betétlekötés? Egy speciális blokkolt számlára elhelyezzük a lakáshitel fedezetéül szolgáló összeget, melyet a bank (egy blokkolt számlán) zárolva tart egészen addig, még ki nem fut a a lakáshitel. Ezzel mind a ketten jól járunk, hiszen a futamidő végéig a pénzünk kamatozik, a bank pedig biztosan a pénzénél marad. Annyit kérhetünk annak ellenére, hogy blokkolt az óvadéki betétlekötési számla, hogy a kamatot  a folyószámlánkra írja a bank jóvá.

Amikor a lakáshitel futamideje lejár, akkor blokkolt számla feloldásra kerül, és újra rendelkezhetünk a betétlekötésre szánt összeggel. Jó tudni, hogy ezzel csak ritkán szoktak az ügyfelek, vagy a cégek élni, legtöbb esetben maga a megvásárolandó ingatlan szokott a fedezetül szolgálni a lakáshiteleknél.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752