1

Lakáshitelek napjainkban

Lakáshitelek felvétele napjainkban viszonylag egyszerű és problémamentes. A bankok és pénzintézetek rutinosan bocsájtják ki ezeket a hiteleket, főleg, hogy a válság óta már a lakáshiteleket nagyon nagy gonddal folyósítják az igénylőnek, hiszen a kockázat még nagyobb most mint anno, viszont a devizahitelekkel való leállás következtében a kizárólagosan forinthitelt biztosító bankok nagyobb biztonságban vannak mint pár évvel ez előtt.

A lakáshitelek napjainkban 10-15%-os kamattal igényelhetőek, azonban elképzelhető, hogy ennél alacsonyabb is lesz még, mivel a Magyar Nemzeti Bank jelenleg 3%-ra vitte le a jegybanki alapkamatot. Ez történelmi negatív rekordnak számít, és még lejjebb is mehet még ez a ráta a pénzügyi elemzők véleménye szerint. Remélhetőleg a pénzintézetek is csökkenteni fogják a lakáshitelek kamatait.

A Lakáshitelek kamata kb. 10%

A Lakáshitelek kamata kb. 10%

A lakáshitelek igénylésétől a folyósításig általában 4 hét telik el, ha minden papírt, okmányt és a lakáshitel felvételéhez szükséges dokumentumot időben beszereztünk és leadtunk. Ez után az ingatlan értékbecslő által készített riport van vissza melyet a jelzálognak szánt ingatlanról fog majd elkészíteni a bank részére. Ennek költsége 30 és 40 ezer forint között van, mely függ az ingatlan méretétől és típusától.

A teljes hiteldíj mutató is nagyjából 10% körül alakul, azonban a bankok általában kétféle akciót hirdetnek meg: vagy a lakáshitel igénylésének költsége alacsony, viszont a kamata magas, vagy az elején ki kell fizetnünk minden költséget, de akkor a lakáshitel kamata lehet alacsonyabb, mely hosszútávon jobban megéri. A lakáshitelek felhasználhatóak minden lakáscélú tranzakcióra mely lehet, használ vagy új lakás vagy ház vásárlása, ház építése, üdülő vagy nyaraló építése, vagy esetleg építési telek megvásárlása.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitelek napjainkban"

  1. T.Zsuzsa szerint:

    “A lakáshitelek napjainkban 10-15%-os kamattal igényelhetőek” ???

    Napjainkban a piaci kamatozású lakáshiteleknél még a legdrágább bankoknál is alacsonyabb a kamat 10%-nál. Nem kell extra feltételeket teljesíteni pl a 7,42%-os hitelkamathoz, amihez 10 éves kamatperiódus tartozik, de manapság elérhető az 5,5%-os ügyleti kamat is az extra hitelképességű ügyfeleknél.

    Otthonteremtési kamattámogatott hitelt pedig már a legtöbb bankban 6-6,5%-on lehet kapni használt lakás vásárláshoz is egy átlagos hitelképességű ügyfélnek, ahol szintén nincsenek extra feltételek.

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752