0

Lakáshitelek összehasonlítása 2013 – többféle lehetőség van!

A lakáshiteleket érdemes 2013-ben is összehasonlítani, hiszen a lakáshitel összegét nem csak egy dologra, hanem számos lakáscélú beruházásra tudjuk elkölteni. A lakáshitelek pénzintézetektől függően két és huszonöt millió forint között igényelhetőek, persze kivételek itt is akadhatnak. Elérhetőek továbbra is a piaci kamatozású lakáshitelek, valamint a kamattámogatott lakáshitelek is.

Bármelyiket is válasszuk, a lakáshitel felhasználása szempontjából lehet használt vagy új lakás vagy ház vásárlására költeni, építkezhetünk belőle, lakóházat vagy akár nyaralót is. De fel is újíthatunk, modernizálhatunk, korszerűsíthetünk is a pénzből. Lényeg, hogy maga a lakáshitel felhasználása valóban lakáscélú legyen, tehát, lakóingatlannak minősített ingatlan vásároljunk belőle, lakóingatlannak minősített házat vagy lakást építsünk.

A lakáshitel összege nagyban függ az ingatlan fedezet értékétől

A lakáshitel összege nagyban függ az ingatlan fedezet értékétől

Felújítás, korszerűsítés esetén pedig számszerűen kimutatható legyen, hogy a lakás vagy a ház értéke a modernizálást követően megemelkedett. Ezeket a bank ellenőrzi olyannyira, hogy a felújításról a számlákat általában a hitel kifutási idejéig vagy minimum 5 évig meg kell őriznünk.  A lakáshitel piaci alapon, tehát nem támogatott kamatozással körülbelül 9-15%-os kamattal igényelhető, de ez bankfüggő. Érdemes minden bankot végigjárni és azonos kondíciókkal a törlesztő részlet és a kamat mértékére rákérdezni.

A hitel összege, törlesztő részlete nagyban függ a jövedelmünktől és az ingatlanunk értékétől is. Valamint attól, hogy van-e másik banknál már meglévő valamilyen hitelünk. A kamattámogatott lakáshitelért pedig a magát a kamattámogatást írásban kell kérvényeznünk a lakáshitel igénylésekor. Ennek a kamatkedvezménynek az értéke 3-5% is lehet, a gyermeke száma nagyban befolyásolja ezt  az értéket.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752