0

Lakáshitelek típusai

Lakáshitelekből egyre több típus érhető el. Sajnos a 2008-ben kirobbanó pénzügyi válság miatt eléggé visszaszorult a hitelezés mely több dolognak is köszönhető. Azonban mostanában talán újra kezd felébredni a dolog, egyre többféle lakáshitel konstrukció érhető el, és egy több kombinált lakáshitel közül tudunk válogatni.

Az egyik hiteltípus a standard piaci kamatozású lakáshitel, melynek a kamatozását a mindenkori MNB által közzétett alapkamathoz igazítják. Itt különböző hosszúságú kamatperiódusok közül válogathatunk; van olyan bank akinél 3 hóna, van akinél 6 hónap, van ahol 12 hónap, de elérhető akár az 5 éves kamatperiódus is, ami azt jelentené, hogy csak 5 évente néznék át a kamatot, és igazítanák a lakáshitel kamatát az alapkamathoz.

Lakáshitelhez biztosítás is köthető egy esetleges vészhelyzetre

Lakáshitelhez biztosítás is köthető egy esetleges vészhelyzetre

A másik típusú lakáshitel az államilag támogatott lakáshitel, mely az után ad kamatkedvezményt, hogy hány gyermekünk van, és milyen a szociális helyzetünk. Ezt a bank felméri, és a bankon keresztül az állam kamattámogatást nyújt, így minél több gyermeke van valakinek, annál alacsonyabb lehet a lakáshitel kamata, és ez által a törlesztő részlete is. A közalkalmazottak is számíthatnak egy speciálisan nekik kitalált és egyéni kamatozású közalkalmazotti lakáshitel konstrukcióra, de az még kidolgozás alatt van.

A másik típusa a lakáshiteleknek, a kombinált lakáshitel, melyhez biztosítást, vagy befektetést lehet kapcsolni. A biztosítás lehet életbiztosítás, mely az adóst védi. Ha az adóssal a futamidő alatt bármi olyan gond történik ami által nem tudja a lakáshitelt fizetni, akkor a biztosító fizet helyette. Létezik természetesen vagyonbiztosítás is, mellyel a jelzáloggal terhelt ingatlant védik, úgynevezett fedezetvédelmi biztosítással.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752