1

Lakáshitelek végtörlesztése

A lakáshitelek végtörlesztése akkor lehetséges, ha rendelkezünk azzal az összeggel, amely elég ahhoz, hogy a lakáshitel teljes még fennálló összegét egyben visszafizessük. A lakáshitel még fennálló tőketartozását úgy tudhatjuk meg, ha bemegyünk a bankba, és kikérünk egy tartozásról szóló hivatalos igazolást. Azon a dokumentumon szereplő összeg lesz az, melyet egy összegben kell majd a bank rendelkezésére bocsátani ahhoz, hogy a lakáshitelt törölje.

Ha megvan már a végtörlesztéshez szükséges összeg, akkor a bankban egy a végtörlesztésre vonatkozó kérelmet kell kitöltenünk, melyet a banknak el kell tudni bírálnia 2-3 héten belül. Ez általában maximum 2 hét szokott az esetek többségében lenni. Ha a bank elutasítja a kérelmünket, akkor valószínűleg oka van, de az esetek többségében ez nem szokott gond lenni. Az elutasítás oka lehet tartozás, vagy egyéb a bankkal fennálló még megoldatlan probléma mely akadályozhatja az adóst a végtörlesztésben.

Lakáshitel végtörlesztése egy ingatlan eladásából is lehetséges

Lakáshitel végtörlesztése egy ingatlan eladásából is lehetséges

Miután megvan az engedély, rajtunk a sor, hogy előkerítsük a végtörlesztéshez szükséges összeget. Ez lehet saját forrás, és lehet akár egy másik banktól felvett lakáshitel, de akár még a saját bankunktól is vehetünk fel adott esetben egy másik lakáshitelt, melynek kedvezőbb a konstrukciója és végtörleszthetjük abból is az előlő, már meglévő hitelt. Ha megérkezett a bankszámlára a pénz, akkor a banknak kell lépnie, be kell a tőkére könyvelnie a beérkezett pénzt.

Amint ez megtörtént, és eltűnt a hátralék, akkor kiad a bank egy nullás igazolást arról, hogy náluk már nincs fennálló tartozás (ha csak nem ugyan attól a banktól vettünk fel hitelt, hogy az előzőt kiváltsuk). Ezek után a földhivatalba be tudjuk a nullás igazolást mutatni, így ők is le tudják venni a jelzálogot az ingatlanról.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitelek végtörlesztése"

 1. papp.iren szerint:

  Azt szeretném kérdezni
  ha használt lakást szeretnék vásárolni és a vétel ár nem fedezi a fennálló tartozást akkor mennyi esély van arra hogy a bank 2 millió forintot elenged ?

  Vagy milyen lehetőséget lehetne még végig járni hogy az adás vétel létre jöjjön ?
  A hitel 10 éve volt felvéve 7 millió 200ezer és rendszeresen volt fizetve változó törlesztő részlettel ami ha jól tudom 50 ezer forintos havi törlesztőt lehet számolni átlagba .
  A lakás értéke most 6 millió 800 ezer ,a fennálló tartozás pedig 9 millió forint,

  Válaszukat köszönöm

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752