0

Lakáshitelek visszafizetése – hogyan lehetséges?

Lakáshitelek visszafizetése végtörlesztéssel lehetséges. Végtörlesztés esetén a lakáshitel teljes összegét visszafizetjük, így a hitel és az eredeti lakáshitel lejárat ideje megszűnik létezni. Miután ez megtörtént, a bank kiadja a jelzálog bejegyzésről a törlését, melyet a földhivatallal kell intéznünk.

Ha nem tudunk vagy nem szeretnénk végtörleszteni, akkor előtörleszthetünk is. Az előtörlesztéssel a lakáshitel futamidejét lecsökkenthetjük, és arányában annyival kevesebbre, amekkora összeggel előtörleszteni kívánunk. Minél nagyobb összeggel törlesztjük elő a lakáshitelt, annál hamarabb jár le a futamidő. Vannak bizonyos pénzintézetek, ahol évente egyszer díjmentesen törleszthetünk elő.

Lakáshitelek visszafizetése újabb hitel felvételével is lehetséges

Lakáshitelek visszafizetése újabb hitel felvételével is lehetséges

Ez nagyon fontos, hiszen akár százezrekbe is kerülhet egy-egy előtörlesztés. A lakáshitel normális visszafizetése természetesen nem kerül semmilyen plusz költségbe, csak meg kell várni, hogy a futamidő kifusson. Ha ez megtörténik, akkor a bank mindent automatikusan csinál már a végén. A lakáshitelek visszafizetése megtörténhet saját meglévő forrásból, akár egy ingatlan eladásából, de másik hitel felvételével is.

Sőt, arra is van mód, hogy még saját bankon belül a lakáshitelt végtörlesszük egy másik ugyan annál a banknál felvett hitelből, azaz hitelcserét hajtsunk végre. A lényeg, hogy mi is és a bank is jól járjon a végén. A lakáshitelek visszafizetése esetén mind a kamatot, mind a tőkét vissza kell fizetni. Teljesen ki kell futnia nullára a lakáshitelnek. A végtörlesztés azonban nem mindig ingyenes, ennek mindig alaposan utána kell járni.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752