0

Lakáskasszával kombinált lakáshitel

Lakáskasszával kombinált lakáshitel egy olyan konstrukció, mellyel a hitel fizetése mellett megtakarítást is fel tudunk halmozni a megtakarítási időszak alatt. A lakáshitel törlesztő részlet fizetése a következőképpen néz ki: a hitel kamata és kezelési költsége amelyet a hitelre kell törleszteni, a tőke része megy a lakáskasszába. A megtakarítási időszak alatt felhalmozott betéti kamatot pedig felhasználhatjuk a lakáshitel tőkéjének csökkentésére is.

Ha állami kamattámogatott lakáshitelt veszünk fel, akkor évente akár 70 ezer forint állami támogatást is kaphatunk. Mivel államilag támogatott lakáshitelről van szó, így a törlesztő részlet eleve alacsonyabb. A lakáskasszával kombinált lakáshitel összege felhasználható használt vagy új lakás vásárlására, építésére, bővítésre, modernizálásra és korszerűsítésre.

A törlesztés egy része megtakarítás lesz

A törlesztés egy része megtakarítás lesz

Ehhez a konstrukcióhoz is fel kell mutatni a bank felé megfelelő mennyiségű jövedelmet és ingatlanfedezetet is. Általában elég, ha csak minimálbérrel rendelkezünk, de annak már legalább fél éve kell érkeznie a bankszámlánkra, melyet igazolni is tudunk. A bankok weboldalán elérhető lakáshitel kalkulátorok segítségével egyszerűen tájékozódhatunk arról, hogy, bizonyos nagyságú törlesztő részlet fizetésénél mekkora megtakarításra számíthatunk és milyen hosszú lesz a futamidő.

Előnyös olyan lakáskassza szerződést kötni, melyre a legtöbb kamatot kapjuk, ezért érdemes a legtöbb bankot és hitelintézetet felkeresni ez ügyben. Mindegyik pénzintézet erre vonatkozó konstrukcióját meg kell ismerni, hogy tudjuk a legfrissebb konstrukciókat és ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbbet. Érdemes bemenni mindegyik pénzintézet fiókjába, hogy személyesen is fel tudjanak minket világosítani a legfrissebb akciókról.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752