0

Lakásvásárlási hitel BAR listásoknak – lehetséges?

Lakásvásárlási hitel bar listásoknak akkor lehetséges csak, ha legalább már az aktív BAR listáról lekerültek passzív ügyféllé. Hiszen az aktív BAR listás ügyfél annyit jelent, hogy valamely pénzintézet felé jelenleg is tartozik, méghozzá a minimum a mindenkori minimálbért meghaladó mértékben, és legalább 90 napja folyamatosan fennáll ez az állapot.

A bankok általában csuklóból elutasítják azokat az ügyfeleket akik ennyi ideje tartoznak, de másik hitelt szeretnének felvenni, mondván, hogy akkor majd az új hitelt sem fogják tudni visszafizetni? De mi a helyzet akkor ha az ügyfél az előző hitelét szándékosan nem fizeti, mert szerinte igen kedvezőtlen a konstrukciója, és inkább egy másik bankkal azt a hitelt kiváltatná.

Ha sok pénzzel tartozunk másik banknak, akkor lakáshitel sem vehetünk fel máshol

Ha sok pénzzel tartozunk másik banknak, akkor lakáshitel sem vehetünk fel máshol

Ez esetben a bankok egy nagyon széleskörű, részletes elemzést végeznek arról, hogy a lakáshitel igénylője milyen anyagi körülmények között él, mekkora ingatlanfedezetet tud biztosítani, és mikor került a BAR listára. Azonban a másik probléma az lehet, hogy az a bank ahová az akár tetemes méretű tartozását felhalmozta engedni fogja-e az ügyfelet végtörleszteni az új hitelből.

Ugyanis sok bank ilyenkor a végtörlesztési szándékot elutasítja, de legalábbis addig biztosan, míg a hátralékát nem rendezte. Ha valaki passzív BAR listán van, az azt jelenti, hogy már rendezte minden tartozását, de még egy évig passzívként a listán marad. Adalékinformáció, hogy a BAR lista már át lett nevezve KHR listává.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752