0

Lakásvásárlási hitel fedezet nélkül – lehetséges?

Lakásvásárlási hitel fedezet nélkül igen indokolt és kivételes és indokolt helyzetben lehetséges csak, de egyáltalán nem kizárható. Alapesetben a bankok a lakáshitel felvételéhez kérnek fedezetet, mely az esetleg legnagyobb részében valamilyen tehermentes ingatlan, lévén, hogy a lakáshitel egyben jelzáloghitel is.

A fedezet lehet lakás, ház, vagy nyaraló vagy telek is, lényeg, hogy képviseljen elég értéket ahhoz, hogy megkaphassuk a megigényelt összeget a banktól. A fedezet nélküli lakáshitel akkor lehetséges, ha az igénylő igen magas, rendszeres havi jövedelemmel rendelkezik, melyet be is tud mutatni.

Lakásvásárlási hitel fedezet nélkül, csak kivételes helyzetben lehetséges

Lakásvásárlási hitel fedezet nélkül, csak kivételes helyzetben lehetséges

Ilyen bizonyíték lehet a munkáltatótól kapott jövedelemigazolás, vagy ha vállalkozóról van szó, akkor az előző néhány évi céges pénzügyi beszámoló, mely igazolja, hogy igen magas bevételre, és mellette igen magas profitra tesz szert a cég. Ebben az esetben elképzelhető, hogy a pénzintézet azt mondja, hogy nem kér fedezetet a lakáshitelhez.

Azonban ez csak a piaci alapú lakáshiteleknél fordul elő, mert az államilag kamattámogatott lakáshitel, illetve a közalkalmazotti lakáshitel esetén az állam szabja meg, hogy igenis szükség van ingatlanfedezetre, és ez alól nem tehet a bank sem kivételt. Összességében elmondható, hogy a fedezet nélküli hitelek általában drágábbak, magasabb kamattal lehet őket felvenni, ugyanis, ha nincs ingatlanfedezet, akkor nagyobb kockázatot vállal a bank is.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752