0

Lakásvásárlási hitel kalkulátor – hogyan kezeljem?

Lakásvásárlási hitel kalkulátor kezelése igen egyszerű. A bankok azért “bízzák” az ügyfelekre a lakáshitel kalkulátorok használatát, hogy a leendő ügyfelek, a lakáshitelt felvevők, még jóval a hitel igénylése előtt tájékozódjak maguktól a lehetséges konstrukció lehetséges törlesztő részletei felől.

A válság óta mindenki jóval alaposabban meggondolja a lakáshitel felvételét, hiszen nem szeretne olyan helyzetbe kerülni, mint a sok jelzálog hitelt felvett deviza alapú lakáshitel tulajdonosok – akik közül nagyon sokan lettek fizetésképtelenek, és gyakorlatilag csődbe mentek. A lakásvásárlási hitel kalkulátor használata mindenképpen javasolt, mi több, minél több bank kalkulátorát érdemes kipróbálni, hogy nagyjából képben legyünk a pénzintézetek által nyújtott hitelek előnyeivel, és esetleges hátrányaival kapcsolatban. 

Lakásvásárlási hitel kalkulátor otthonról is kezelhető

Lakásvásárlási hitel kalkulátor otthonról is kezelhető

Egy átlagos lakáshitel kalkulátor annyit kér, hogy írjuk bele, hogy mennyi a rendszeres havi jövedelme a háztartásnak, mennyi a havi fix levonás ebből (már meglévő hitelre, vagy lízingre fordított rendszeres havi kiadás), mekkora értéket képvisel a jelzálognak szánt ingatlan, illetve mekkora összeget szeretnénk felvenni.

Ezen beírt adatok alapján a kalkulátor ki tudja dobni, hogy mekkora lehet a havi törlesztő részlet, és nagyjából milyen kamatokra számíthatunk. Ha ezt több bank több kalkulátorát használva végigcsináljuk, akkor már elég információval fogunk rendelkezni ahhoz, hogy abba az egy-két bankba bemenjünk, és személyesen is érdeklődjünk a részleteket illetően.

  
Iktatva: Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752