0

Lakásvásárlási hitelek összehasonlítása – melyik olcsóbb?

Ha a lakásvásárlási hiteleket össze akarjuk hasonlítani, akkor érdemes megnézni az összes bank ajánlatát, és az alapján megválogatni, hogy melyik pénzintézet konstrukcióját fogadjuk el. Nem midnegy, hogy hosszútávon, akár 0,5%-a több vagy kevesebb a lakáshitel kamata. Lakásvásárlási hitelek közül most 3 fő csoport közül lehet választani.

Az egyik csoport a piaci alapú lakáshitel, melynek kamatai a pénzpiac általi mozgások szerint változik, és hol feljebb, hogy lejjebb mehet. A kamat változtatásának a gyakoriságát a lakáshitel szerződésben a kamatperiódus mutatja meg. A kamatperidódus lehet fél éves, 1, vagy 3 éves is, de létezik már 5 éves is.

Melyik lakáshitel olcsóbb?

Melyik lakáshitel olcsóbb?

A legutóbbi esetében azt jelenti, hogy 5 teljes éven át nem változik a lakáshitel kamata, attól függetlenül, hogy a jegyben az alapkamatot folyamatosan változtathatja, amitől a piaci alapú lakáshitelnek is változhat a kamata. A másik fő csoport a kamattámogatott lakáshitel, mely esetében az állam közvetve, a bankon keresztül segít az adósnak, és a lakáshitel törlesztő részletének a kamatait csökkenti.

A támogatás annál nagyobb, minél több gyermek él az adóssal egy háztartásban. Ez a támogatott lakáshitel konstrukció egyre népszerűbb, egyre többen igénylik. A harmadik csoport az úgynevezett közalkalmazotti lakáshitel Ez a konstrukció az állami foglalkoztatású dolgozókat érinti, mely esetében a közfoglalkoztatottak kapnának állami kamattámogatást az erre vontakozó speciális feltételek teljesítésének fejében.

 

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752