0

Lakásvásárlási hitelek kedvező kamatokkal!

Lakásvásárlási hitelek közül többféle is felvehető a bankok és pénzintézetek különböző ajánlatai közül. A lakásvásárlási hitelek konstrukciói azért lettek kitalálva, hogy aki lakást szeretne magának venni, vagy adott esetben egy házat, akkor annak ne személyi hitelt kelljen magasa kamatokkal felvennie, hanem kifejezetten lakáscélra költhető lakáshitelt, melynek jóval alacsonyabbak a kamatai, és kedvezőbb feltételekkel lehet őket igényelni.

Persze a lakáshitelek sem egyformák, hiszen egy piaci kamatozású lakáshitel konstrukció igencsak elüt egy államilag kamattámogatott lakáshitel konstrukciótól, vagy a közalkalmazotti lakáshiteltől. Azonban mindegyikre igaz, hogy lakás vagy ház megvásárlására, felújítására, modernizálására vagy korszerűsítésére vehetőek fel, és mindegyik jelzálog alapú hitel, vagyis mindenképpen szükség van egy ingatlan fedezetre. A lakásvásárlási hitelek csak forintban vehetőek fel és abban is fizethetőek vissza.

Munkaviszony nélkül nincs lakáshitel

Munkaviszony nélkül nincs lakáshitel

A lakáshitel igénylőjének nagykorúnak kell lennie, aki már legalább egy éve munkaviszonyban van és már letöltötte a munkahelyén a próbaidőt, valamint legalább a mindenkori minimálbért megkeresi. A lakáshitelek közül a legkedvezőbb konstrukció a kamattámogaott lakáshitel, mely az állam által, a bankon keresztül éri el, hogy alacsonyabb legyen a kamat, amennyiben legalább egy gyermeket vállalunk. Minél több a gyermek a családban, annál magasabb lehet a kamattámogatás.

A piaci kamatozású lakáshitel pedig a mindenkor érvényes magyar jegybank által közölt irányadó kamatlábhoz van kötve, mely jelenleg 3%, ami azt jelenti, hogy már 6-7%-os kamattal is megkaphatjuk a lakáshitelt. Sőt, ha viszonylag magas a jövedelmünk, és még önerőt is tudunk a lakáshitel előtt bemutatni, akkor a kamatokat akár lejjebb is lehet tornázni, bár ez mindenképpen ügyfélfüggő.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752