0

Támogatott lakáshitel 2013

Támogatott lakáshitel 2013-ban is a bankfiókok rengetegében igényelhető, méghozzá egy külön nyomtatványon, amelyet a lakáshitel igénylő mellé kell kitölteni ahhoz, hogy egyáltalán kiderüljön, hogy jogosultak vagyunk-e rá. Államilag támogatott lakáshitel használt lakásra és új lakásra is igényelhető, sőt a használt ingatlant akár fel is újíthatjuk, modernizálhatjuk ebből az összegből.

Államilag kamattámogatott lakáshitel csak forintalapon kérhető, a devizaalapú lakáshitelezés Magyarországon lényegében meg is szűnt már. A különböző bankoktól függ, hogy egyes hiteleket milyen mértékű kamattal adnak, de a legtöbb esetben a 10 vagy 15% körüli kamat a mérvadó. Államilag támogatott lakáshitel abban különbözik egy sima piaci lakáshitel konstrukciótól, hogy a hitel kamata csökkenthető bizonyos tényezőkkel, ilyen lehet a gyermekek megléte, egyéni szociális helyzet, vagy a lakás értéke.

Támogatott lakáshitelt 2013-ban is érdemes felvenni.

Támogatott lakáshitelt 2013-ban is érdemes felvenni.

Minél több gyermek él egy adott család háztartásában, annál több a kamattámogatás mértéke. A lakáshitel kamata csökkenthető még azzal, ha a fizetésünk elér egy bizonyos nettó szintet (valahol 200 eft-ot, máshol 300 eft-ot), akkor még egy fél százalék kamatot elengednek a bankok. 2013-ban Összességében 2-3% kamatot nyerhetünk, mely a havi törlesztő részlet mértékében fog jelentkezni.

Használt lakás vásárlásakor is szükség van jelzálog fedezetre, mely lehet a megvásárolandó lakás, vagy egyéb ingatlan biztosíték, de mindenképpen körülbelül 30-40%-al nagyobb értékűnek kell lennie az ingatlannak, mint maga a lakáshitel összege. Az igénylés az első dokumentumok leadásától számítva körülbelül 3-6 hét, hacsak nincs szűkség hiánypótlásra. Ha nem elegendő az adós jövedelme a hitelhez, akkor kezest és adóstársakat is bevonhatunk az ügyletbe.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752