0

Támogatott lakáshitel feltételei

Támogatott lakáshitel feltétele, hogy legalább egy gyermekkel rendelkezzünk. Ezzel nagyjából 3-4 %-ot nyerhetünk a lakáshitel kamatán. De ha több gyerekünk van, akkor még nagyobb a kedvezmény. Jelenleg három gyerekig növelhető az államilag kamattámogatott lakáshitel. Ha több gyermekünk van, akkor a lakáshitel kamattámogatása egyéb tranzakciókkal növelhető még.

Nem csak az állam, hanem a bankok is nyújtanak kamatkedvezményt. A lényeg, hogy bizonyos feltételeknek meg kell felelnünk. Ezek közül az egyik feltétel, hogy legyen elég az ingatlan értéke a lakáshitel felvételéhez. A másik feltétel, hogy legyen elég a jövedelmünk. Ez egy standard lakáshitel esetében akár minimálbér is lehet, de ha a banktól várjuk a kamattámogatást akkor ahhoz kevés.

4-6% is lehet a lakáshitel kamattámogatása

4-6% is lehet a lakáshitel kamattámogatása

Ahhoz, hogy a bank is kamat kedvezményt nyújtson, ahhoz általában legalább havi 200 vagy 300 ezer forint bevételre van szükség hitel szereplőnként. Ha ezen felül leszerződünk még a bankkal csoportos beszedési megbízásra is, akkor további kamatkedvezményeket kaphatunk. Jó tudni, hogy a kamat támogatás nem jár automatikusan.

Amikor a lakáshitelt megigényeljük a bankfiókban, akkor ki kell tölteni egy kérvényt is, hogy megkapjuk a kamatkedvezményt. A lakáshitel és a kérelem elbírálása általában 2-4 hét. Minden lakáshitel igénylés különböző, nincs két egyforma, van olyan is, melyet már egy hét alatt elbírálnak és van olyan, amely -6 hétig is eltart, plusz a folyósításig még 2-3 hét. Lényeg, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk, hogy gyorsítjuk, és alaposan figyeljünk oda a dokumentumok kitöltésénél.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752