0

Támogatott lakásvásárlási hitel

Támogatott lakásvásárlási hitel igénylehető szinten minden bankfiókban, de nagyon igyekezzünk, ha alacsonyabb törlesztő részletet szeretnénk havi szinten fizetni, mert nemsokára jönnek a választások, és elképzelhető, hogy az új konstrukció ami felváltja a jelenlegi támogatott lakáshiteleket már nem lesz annyira hatékony és kedvező, mint a mostani rendszerű közvetett állami támogatás.

A mostani helyzet ugyanis úgy néz ki, hogy az állam közvetetten, a bankokon keresztül mád az adókedvezmény helyett a kamatokat egy kis részét vállalja át a lakáshitelből. Amikor a lakáshitel igénylőt leadjuk, akkor nyilatkoznunk kell arról is, hogy az állami kamattámogatást is igényeljük, mert ez nem magától értetődő.

Támogatott lakásvásárlási hitel 1-2% támogatást nyújthat

Támogatott lakásvásárlási hitel 1-2% támogatást nyújthat

Az állam úgy alakította ki ezt a támogatási rendszert, hogy eleve azok járjanak jobban, akik családosok, ugyanis minél több gyermek él egy háztartásban a családban, annál magasabb lesz az állami kamattámogatás. Elvileg 2014-es év végéig lehet igényelni, de jobb ha nem halasztjuk már sokáig. A bankok sajnos nem sok olyan lakásvásárlási hitelt tudnak nyújtani, melynek kedvező lenne a törlesztő részlete is, akár középtávon.

A piaci alapú lakáshitel kamata jelenleg ugyan elég alacsony az alacsonyan tartott jegybanki alapkamat miatt, de amint mégis megemelkedik a kamat, akkor a törlesztő részlet is drasztikusan meg fog nőni. A támogatott lakáshitelhez is szükség van ingatlan fedezetre és persze megfelelő rendszeres jövedelemre is.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752