0

Vállalkozói lakáshitel

Vállalkozói lakáshitel igénylésénél a bankok nyilván nem a havi fizetést nézik amikor a vagyonvizsgálat tart, hanem azt, hogy az adott vállalkozás milyen bevételeket és milyen profitot ér el, aminek a vállalkozó az egyik dolgozója, vagy tulajdonosa veszi fel a lakáshitelt. A legtöbb esetben a bankok csak akkor engedik egy vállalkozónak felvenni a lakáshitelt, ha a vállalkozása már legalább egy éve működik és az nem veszteséges.

Viszont tudvalévő, hogy egy vállalkozásnak jóval több kellhet egy évnél ahhoz, hogy az az adott üzlet jól kiforrtan, nyereségesen működjön. Tehát 2, vagy akár 3 év is kellhet ahhoz, hogy a vállalkozás rendesen beinduljon, és legyen olyan jövőképe, mely alapján elmondható, hogy biztos bevételei vannak, és profitábilisan, megbízhatóan tud működni.

Vállalkozó nem kaphat lakáshitelt ha veszteséges a cég

Vállalkozó nem kaphat lakáshitelt ha veszteséges a cég

A vállalkozónak be kell mutatnia a bank részére a vállalkozás papírjait, alapítását, cégkivonatot, és a beszámolóját is, hogy lássa a bank milyen helyzetben van, és adható-e neki lakáshitel. Ha rendben vannak a papírok, akkor a személyes okmányokon és a már felsoroltakon kívül valószínűleg már nem is kell más papírt, vagy dokumentumot leadni a lakáshitel igényléshez, csak az igénylőt kell kitölteni.

A lakáshitel kérelem feldolgozása során a bank majd ki fog küldeni egy ingatlan értékbecslőt is, hogy a jelzálognak szánt ingatlant felmérje, és arról és riportot készítsen, melyet majd lead a bank részére. Ha minden rendben van, akkor a lakáshitel szerződés hamarosan elkészül, és alá is lehet azt írni. A folyósítás innentől fogva már csak napok kérdése.

 

 

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752