0

Alacsony lakáshitel kamatlábak

A lakáshitelek kamatlábai igen eltérőek lehetnek, hiszen nincs két egyforma bank, nincs két egyforma ügyfél, és két egyforma lakáshitel igénylés. Minden ügyfél más és más anyagi helyzetben van, a bankok folyamatosan igazítják a konstrukcióikat a pénzpiaci történésekhez, így a lakáshitelek kamatlábait is.

Jelenleg egy piaci kamatozású lakáshitel 5-7%-os kamattól indul, és erre jön mér rá a THM (teljes hiteldíj mutató). Természetesen az igénylőtől függ a kamat nagysága, hiszen minél jobb anyagi helyzetben van a leendő adós, annál kisebb kockázatot kell vállalnia a banknak, így a kamat alacsonyabb lehet, de ha az igénylőnek éppen, hogy csak megvan a havi minimum az igényléshez, ami jelenleg a legtöbb pénzintézetnél a minimálbért jelenti, akkor magasabb kamattal kell számolni, mert az adós magasabb kockázati kategóriába kerülhet, így 9% is, vagy még magasabb a kamat.

Alacsony lakáshitel kamatlábak

Alacsony lakáshitel kamatlábak

Azonban ha családosok igénylik a lakáshitelt, akkor létezik az államilag kamattámogatott lakáshitel, mely esetben az ügyfél az államtól kap segítséget a bankon keresztül, méghozzá úgy, hogy az állam átvállalja a lakáshitel kamatrészének egy töredékét. Minél több gyermek van a családban, annál magasabb a kamattámogatás mértéke.

Ez váltotta ki az adókedvezményes lakáshitelt. Érdemes ezt a konstrukciót minél előbb választani, mert a választások után lehet, hogy ez is megszűnik és egy másfajta támogatás vehető majd csak igénybe – ha lesz is ilyen.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752