0

Erste Bank lakáshitel előtörlesztés

Az Erste Bankban a lakáshitel előtörlesztés lehetősége ugyan úgy fennáll, mint más bankok esetében. Ha lakáshitelt vettünk fel és már van annyi pénzünk, hogy úgy döntünk, hogy előtörlesztünk, akkor nincs más dolgunk mint bemenni az egyik Erste bank fiókba és az előtörlesztési szándékunkat jelezni, és ezt írásos kérvény formájában benyújtani részükre.

Kis összeggel nem érdemes előtörleszteni – persze a kis összeg elég relatív, de milliós lakáshitel esetében nem érdemes 00 ezer forinttal előtörleszteni, mert nem fogjuk elérni a kívánt hatást. Előtörleszteni akkor érdemes, ha legalább a harmadát, vagy a felét vissza tudjuk egy összegben fizetni a lakáshitelnek. Az előtörlesztés a mindenkor aktuális kondíciós lista szerint és az általános szerződési feltételek mellett meghatározott előtörlesztési összeg befizetésével lehetséges.

Lakáshitel csökkenthető az előtörlesztéssel

Lakáshitel csökkenthető az előtörlesztéssel

Az előtörlesztés költsége függ a banktól, a még fennálló tartozás összegétől, és az előtörleszteni kívánt összeg nagyságától is. Általánosságban elmondható, hogy magával az előtörlesztéssel két dolgot érhetünk el. Vagy a  lakáshitel futamidejét csökkentjük le vele, és ugyan akkora marad a törlesztő részlet, vagy marad a futamidő hosszúsága, de cserébe alacsonyabb lesz a havi törlesztő részlet.

Az előtörlesztés a kérelem benyújtásától számított egy-két héten belül egy bírálatot követően általában lebonyolítható, amennyiben a bank ezt engedélyezte. Az előtörlesztésre szánt összeget át kell utalni, és ezt a bank nagyjából 2-3 munkanap alatt lekönyveli, és lecsökkenti a lakáshitelünk tőketartozását.

  
Iktatva: Erste, Lakáshitelek, Önerő Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752