0

Fészekrakó lakáshitel program – megéri igényelni!

A fészekrakó lakáshitel konstrukció most is igényelhető még, igen népszerű, és elég sokan is választják. Csak forint alapon igényelhető, devizában nem! A fészekrakó hitel esetében a minimálisan felvehető hitelösszeg 1 millió forint, a maximális pedig a megvásárlásra kerülő ingatlan vételárának, vagy építési összköltségének a 70%-a.

Ha a megvásárlásra kerülő ingatlan nem használt lakás, hanem új építésű ingatlanról van szó, akkor a lakás maximális vételára 15 millió forint lehet Budapesten és a megyeszékhelyeken, minden más településen maximum ugyan ez 12 millió forint lehet csak. Amennyiben használt lakásról van szó, akkor a fővárosban és a megyei jogú városokban maximum 12 millió, vidéken pedig 8 millió forint lehet.

Lakáshitel alacsony kamatokkal!

Lakáshitel alacsony kamatokkal!

A fészekrakó lakáshitel konstrukció lényege, hogy a 35. életévüket be nem töltött házaspárok, élettársak, vagy gyermeket nevelő szülők állami készfizető kezességvállalás mellett vásárolhatnak saját tulajdonú ingatlant, ha rendelkeznek legalább 30% önerővel. A hitel igénylői nem lehetne 35 évnél idősebbek a hitel igénylésének időpontjában. Nem lehet a nevükön a hitelből való lakásvásárlás időpontja előtt ingatlan.

Ebben a támogatott konstrukcióban a hitel igénylőjének adósként vagy adóstársként kell szerepelniük, és a megvásárlásra szánt ingatlanban tulajdonrésszel kell rendelkezniük vagy nekik, vagy a gyermekeiknek. A fészekrakó programban való részvételkor az igénylőnek tudnia kell, hogy a lakáshitel igénylés során a bank vagyonvizsgálatot tart nála, hogy elbírálja, alkalmas-e a lakáshitel törlesztésére.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752