0

Kedvező piaci kamatozású lakáshitelek

Kedvező piaci kamatozású lakáshitelek a bankoknál felvehető konstrukciók között keresendők. A kedvező piaci kamatozású lakáshitelek kamatai jelenleg 7-10% körül vannak, és egyelőre maradnak is mert a Magyar Nemzeti Bank irányadó kamatlába jelenleg is 3%, és még némi csökkenést várnak a piaci elemzők, tehát a lakáshitelek kamatai is egyelőre alacsonyabbak lesznek, azonban egy váratlan kamatemeléssel máris emelkednek a lakáshitelek kamatai is, mely a törlesztő részlet emelkedését vonja magával.

A kedvező kamatokat úgy is elérhetjük, ha a bankkal leszerződünk pl. két csoportos beszedési megbízás teljesítésére, vagy ha magasabb ingatlan ajánlunk jelzálogként, akkor hajlandóak a kamaton csökkenteni, akár 2-3% ot is a végére. A lakáshitel akkor lehet még kedvező kamatozású ha az igénylőnek a keresete viszonylag magas, az átlag feletti, így a banknak kisebb kockázatot jelent és csökkenti a kamatfelárat. A kamatfelár a BUBOR-ra (Budapesti bankközi forint hitelkamatlába – Budapest Interbank Offered Rate) szokott még rájönni.

Kedvező kamatozású lakáshitelek

Kedvező kamatozású lakáshitelek

A piaci kamatozású lakáshitelek általában 1 millió forinttól vehetőek fel és kb. 40-50 millió forint a felső határ. A lakáshitel jelzáloghitel is egyben, mindenképpen szükség van legalább egy ingatlanra, melyre jelzálogszerződést tudunk kötni. A lakáshitel igénylése 4-6 hét, melyet akkor gyorsíthatunk csak ha kiemelt ügyintézésben részesülünk valamely oknál fogva.

2014-ben is a piaci kamatozású lakáshitelekből és az államilag kamattámogatott lakáshitelekből fogunk csak tudni várhatóan válogatni. A hitelszereplőket illetően legalább egy adósra és egy adóstársra szükség lesz, akik akár a zálogkötelezettek is lehetnek egyben. Ha valaki házas, akkor automatikusan a házastársa által a lakáshitel ügyletben adóstárssá válik.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752