0

Lakáscélú hitel munkáltatói támogatás – adómentesen!

A munkáltató a dolgozóit ösztönözve több lehetőséget tarthat a kezében. Az egyik, ha fizetésemelést ad kisebb mértékben, a másik ha béren kívüli juttatást biztosít, valamelyest nagyobb mértékben. A béren kívüli juttatás eddig is lehetett többféle: az egyik cafeteria elem az üdülési csekk, vagy a kultúra, illetve sport utalvány volt, a többi cafeteria kimerült a különböző hideg vagy meleg étkezési jegyekben.

A hideg és meleg utalványokat felváltotta az Erzsébet utalvány. 2014. január 1-től már lehetséges a munkáltató által egy újabb cafeteria elem beépítése az eddigiek közé méghozzá arról van szó, hogy a lakáshitelünket a munkáltató közvetlenül fizetheti a cafeteria összegének megfelelő kereten belül.

Az új cafeteria: lakáshitel törlesztés egyenesen a számlára!

Az új cafeteria: lakáshitel törlesztés egyenesen a számlára!

Az összes felsorolt cafeteria típus után adót és vagy járulékot kell a munkáltatónak fizetnie, azonban ez után az új fajta cafeteria után nem kell – ezzel jelentős összegeket tudnak a munkáltatók havi szinten megspórolni, a munkavállaló pedig örül, hogy nem kell az utalványokat rakosgatnia és kényszerűen elhasználnia, hanem egyszerűen megkapja havi szinten a fizetését, és mellé kevesebb lesz a lakáshitel törlesztő részlete.

Pofon egyszerű, mégis egyelőre kevesen választották, mert sajnos tavaly év végén született meg a kormány részéről a döntés, hogy bevezethetik a munkáltatók ezt a fajta cafeteriát is, de addigra már mindenki lenyilatkozta az erre az évre vonatkozó cafeteria döntését, azonban júniusban már lehet igényelni.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752